Σάββατο 25 Ιούλη 2020 - Κυριακή 26 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Με αφορμή τα πρόσφατα θετικά κρούσματα στον «Ευαγγελισμό»

Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το ένα στη ΜΕΘ και το άλλο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Οι δύο εργαζόμενες δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 170 δείγματα σε εργαζόμενους και όλα ήταν αρνητικά, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί άλλοι 20 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Ο έλεγχος θα επαναληφθεί σε όλους έπειτα από μια βδομάδα.

Με αφορμή το γεγονός ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται με επίσκεψη των εργαζομένων σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, με δήλωσή του στα ΜΜΕ σημειώνει:

«Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωτόκολλα ελέγχου των εισερχόμενων στη χώρα έχουν γίνει λάστιχο, αναλόγως του τι βολεύει τους επιχειρηματίες του Τουρισμού.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εισέρχονται στη χώρα (με αεροπλάνο, πλοίο ή διά χερσαίας οδού) εργαζόμενοι, ή τουρίστες, πρέπει να υπόκεινται όλοι σε έλεγχο (και όχι δειγματοληπτικά) και να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενώ με τις προσπάθειες και τις θυσίες μας το προηγούμενο διάστημα κερδήθηκαν χρόνος και ζωές, διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές που επιλέχθηκαν βάζουν σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του Τουρισμού (και όχι μόνο), διακυβεύοντας ανοιχτά ό,τι κερδίσαμε!

Τονίζουμε ξανά:

  • Απαιτούνται επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.
  • Απαιτείται επαρκής χορήγηση σε υγειονομικούς, ασθενείς και επισκέπτες, όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας δωρεάν.
  • Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας συνειδητοποιήθηκε απ' όλο το λαό η κρισιμότητα της ικανοποίησης του αιτήματός μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων που δουλεύουν χρόνια τώρα στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Τώρα είναι που πρέπει να ενισχυθούν οι επιτροπές και οι μονάδες λοιμώξεων, οι ΜΕΘ.

Συμβάλαμε και πιο εντατικά συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά: Τα χειροκροτήματα και οι υποκριτικές εξαγγελίες δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε μέσα προστασίας, σε μέτρα οργάνωσης της εργασίας μας και, κυρίως, σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σωματεία διεκδικούν(2022-01-19 00:00:00.0)
Στα χέρια των εργαζομένων η υπόθεση της προστασίας της υγείας τους(2022-01-08 00:00:00.0)
Λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά(2021-07-20 00:00:00.0)
Μεγάλη πίεση στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία(2020-12-05 00:00:00.0)
Η οριακή κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αποκαλύπτει το παραμύθι του «θωρακισμένου ΕΣΥ»(2020-11-14 00:00:00.0)
Τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση...(2020-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ