Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απάντηση με ενίσχυση και συντονισμό της πάλης

Απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για μονιμοποίηση και γενίκευση της τηλεργασίας, τα σωματεία προχώρησαν σε κοινό ψήφισμα - ανακοίνωση στο οποίο καταγράφεται η εμπειρία από τη μέχρι τώρα εφαρμογή αυτού του αντεργατικού καθεστώτος, ενώ ταυτόχρονα καλούν σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας εάν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Τα συνδικάτα διεκδικούν:

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικές διατάξεις και οι ΠΝΠ που περιλαμβάνουν και την τηλεργασία. Καμία σκέψη για μονιμοποίησή της.
  • Η επιστροφή στους χώρους δουλειάς να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τηρώντας τις αποστάσεις, εξασφαλίζοντας κατάλληλους χώρους και με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Να υπάρχει γιατρός Εργασίας σε μόνιμη βάση.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν στις συνθήκες της πανδημίας.
  • Σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο - 5ήμερο, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου - μη εργάσιμου χρόνου.
  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες δομές στήριξης της οικογένειας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά.).

Το ψήφισμα - ανακοίνωση, για το οποίο η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, υπογράφουν μέχρι στιγμής τα εξής Σωματεία: Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Λογιστών Ελεγκτών Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Εργαζομένων «Mellon», Εργαζομένων «First Data», ΠΑΣΕ «Wind», Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect», Εργαζομένων «Cosmote - eValue», Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «O Βύρων», Eργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», Εργαζομένων Ενέργειας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ