Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απαίτησαν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Κινητοποίηση υγειονομικών και στη Δράμα
Κινητοποίηση υγειονομικών και στη Δράμα
Μονιμοποίηση των 18.000 συμβασιούχων που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία, απομάκρυνση των εργολάβων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, απαίτησαν χτες οι υγειονομικοί με συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, υπενθύμισε «την Οδηγία της ΕΕ με την οποία προβλέπεται τα δημόσια νοσοκομεία να είναι "αυτοχρηματοδοτούμενα", γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα πληρώνονται από τα έσοδα του νοσοκομείου. Αυτή η κατεύθυνση εφαρμόζεται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 2010. Σήμερα οι συμβασιούχοι ξεπερνούν τις 18.000. Μόνο στον "Ευαγγελισμό" ξεπερνούν τους 800 οι ελαστικά εργαζόμενοι, ενώ στα νοσοκομεία οι ελαστικά εργαζόμενοι αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των εργαζομένων. Ενα μέρος τους, επικουρικοί που προσλήφθηκαν στην καρδιά της πανδημίας και ήρθαν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, είναι απλήρωτοι, καθώς έχουν πληρωθεί μέχρι και τις εφημερίες του Μάη. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση μιλάει για "ενίσχυση του ΕΣΥ", όταν τα μισά χειρουργεία είναι κλειστά, το ίδιο και δεκάδες κρεβάτια. Πού είναι το προσωπικό που θα τα ανοίξει; Δεν μπορεί να μας μιλούν ακόμη και τώρα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ολα αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις».

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Eurokinissi

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Παρά τις έντονες πιέσεις των υγειονομικών προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, η κυβέρνηση απάντησε στα φλέγοντα ζητήματα βάζοντας από τη δίπλα πόρτα διμοιρίες των ΜΑΤ στο εσωτερικό του υπουργείου. Με κυβερνητικές εντολές, φορώντας πλήρη εξοπλισμό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν παρατεταγμένες, σε «ετοιμότητα» για να «υποδεχτούν» τους «ήρωες υγειονομικούς»...

Πλήθος υγειονομικών, μεταξύ άλλων από τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», ΚΑΤ, «Ασκληπιείο», Λαϊκό, «Ελπίς», καθώς και εκπρόσωποι των συμβασιούχων των νοσοκομείων, παρέμειναν στο υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντας την παρουσία των ΜΑΤ και την τακτική του υπουργείου Υγείας. Στο στόχαστρο από σωματεία και εργαζόμενους βρέθηκαν επίσης οι εκφυλιστικές διαδικασίες που ακολουθεί η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μεταξύ άλλων αρνείται την εγγραφή των συμβασιούχων στα σωματεία.

Σε άλλες πόλεις

Ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώθηκαν επίσης σε άλλες πόλεις.

Στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε σύσκεψη. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Δ. Βρύσαλης, ανέδειξε μεταξύ άλλων την επικίνδυνη πολιτική που συνεχίζει τον απαράδεκτο θεσμό των ελαστικά εργαζόμενων στην Υγεία, με εμπλοκή και της Περιφερειακής Αρχής, με πρόσληψη γιατρών με «μπλοκάκι» για 2 μήνες κ.ο.κ., ενώ επισήμανε και την κοροϊδία της πρόσληψης μόλις 7 μόνιμων γιατρών για όλη τη Κρήτη.

Στη Δράμα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο οργανώθηκε κινητοποίηση έξω από αυτό, με κύριο αίτημα την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων με μόνιμο προσωπικό και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Οπως καταγγέλθηκε χαρακτηριστικά, το Νοέμβρη λήγουν οι συμβάσεις των 33 καθαριστριών και το Γενάρη των 10 τραπεζοκόμων και των 7 φυλάκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις(2024-01-31 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των υγειονομικών(2018-10-10 00:00:00.0)
Νέα σύσκεψη για την οργάνωση και κλιμάκωση της κοινής δράσης(2018-09-19 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-02-22 00:00:00.0)
Διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(2007-02-21 00:00:00.0)
Προσλήψεις τετραμηνιτών για πάγιες ανάγκες(2006-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ