Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
Στα δύσκολα με το «καλημέρα» ΑΕΚ και Περιστέρι

Σε δύσκολους ομίλους έφερε ΑΕΚ και Περιστέρι η κλήρωση του BCL

Eurokinissi

Σε δύσκολους ομίλους έφερε ΑΕΚ και Περιστέρι η κλήρωση του BCL
Στα δύσκολα με το «καλημέρα» έριξε την ΑΕΚ και το Περιστέρι η κλήρωση των ομίλων για την ερχόμενη σεζόν του Basketball Champions League (BCL) της FIBA, καθώς τοποθετήθηκαν σε ομίλους με αντιπάλους ιδιαίτερα δυνατούς και υπολογίσιμους. Πιο βατά μοιάζουν σε πρώτη φάση τα πράγματα για τον Ηρακλή, που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίρνοντας μέρος στα προκριματικά του BCL, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους.

Η φάση των ομίλων για τη νέα σεζόν είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13 Οκτώβρη, ενώ η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει ένα μήνα νωρίτερα με τα προκριματικά και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτέμβρη.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η διεξαγωγή του Φάιναλ 8 της τρέχουσας σεζόν, στα τέλη Σεπτέμβρη. Η συγκεκριμένη μορφή για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή επιλέχθηκε λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΑΕΚ: Με δυνατούς και φιλόδοξους αντιπάλους

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον 4ο όμιλο, ο οποίος θεωρείται από τους πιο δυνατούς στο BCL, περιλαμβάνοντας παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και άλλες ισχυρές ομάδες. Συγκεκριμένα, αντίπαλοι της «Ενωσης» θα είναι η γερμανική Μπάμπεργκ, πρώην ομάδα του Νίκου Ζήση, η ιστορική ιταλική Φορτιντούτο Μπολόνια στην ευρωπαϊκή επιστροφή της, η επίσης παραδοσιακή γαλλική Σολέ, οι ιδιαίτερα δυνατές Μπιλμπάο και Χάποελ Χολόν και η φιλόδοξη τουρκική Καρσίγιακα. Ο όμιλος θα συμπληρωθεί με μία ομάδα από τα προκριματικά.

Περιστέρι: Απέναντι σε υψηλά εμπόδια

Ακόμα πιο δύσκολα προβλέπονται τα πράγματα για το Περιστέρι, που στο πλαίσιο του 1ου ομίλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μερικές από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Εκεί είναι οι ιδιαίτερα έμπειρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο Γαλατασαράι και Ρίτα Βίλνιους, προερχόμενες από το Eurocup, το οποίο άφησαν για το BCL. Ξεχωρίζει επίσης η παρουσία της Τενερίφης, πρώτης νικήτριας της διοργάνωσης και πάντα ισχυρής, όπως ισχύει και για την ιδιαίτερα φιλόδοξη ιταλική Σάσαρι. Εξίσου υπολογίσιμες είναι, τέλος, η Στρασμπούρ και η Λιέτουβος Ρίτας. Και αυτός ο όμιλος θα συμπληρωθεί με μία ομάδα από τα προκριματικά.

Οι άλλοι όμιλοι:

2ος: Νίμπουρκ (Τσεχία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Ντιζόν (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία), Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία), Τόφας Μπούρσα (Τουρκία), Λούμπλιν (Πολωνία), ομάδα από τα προκριματικά.

3ος: Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Οστάνδη (Βέλγιο), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Μπούργος (Ισπανία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Λιμόζ (Γαλλία), Νταρουσάφακα (Τουρκία).

Ηρακλής: Ξεκίνημα με Κεραυνό Στροβόλου

Κόντρα στον Κεραυνό Στροβόλου, μια ομάδα που κυριαρχεί στο κυπριακό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια (7 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα), θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Κύπρου στις 15 Σεπτέμβρη, πιθανότατα στο Αλεξάνδρειο, ενώ στις 18 του ίδιου μήνα θα δώσει τη ρεβάνς στην Κύπρο. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στον β' προκριματικό γύρο τον νικητή του ζευγαριού Ντνίπρο (Ουκρανία) - Γκρόνιγκεν (Ολλανδία).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «παζλ» της επόμενης σεζόν(2019-05-31 00:00:00.0)
Σε ...βαθιά νερά ο Ολυμπιακός(2017-08-31 00:00:00.0)
Στα δύσκολα οι ελληνικές ομάδες(2017-07-12 00:00:00.0)
Κλήρωση με δυσκολίες(2011-06-19 00:00:00.0)
Στα μαλακά ο Ολυμπιακός(1999-07-13 00:00:00.0)
Αναζητεί την ουσία(1995-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ