Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ αναγνωρίζει και τιμά τον αγώνα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ

Συνάντηση με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) είχε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Εκ μέρους της ΠΟΕΣ συμμετείχαν στη συνάντηση: Ο πρόεδρος Aνέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κατσανεβάκης, επισμηναγός, τα μέλη του ΔΣ Παντελής Ζερβούδης, ανθυπασπιστής, πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Πειραιά, και Βασίλειος Μαυρίδης, λοχίας, πρόεδρος της ΕΣΠΕΕ Πιερίας, ο Νεκτάριος Γκούσκος, ανθυπασπιστής, γενικός γραμματέας της ΕΣΠΕΕ Πιερίας, και ο Νικόλαος Ντίκος, πλοίαρχος, μέλος της ΕΣΠΕΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα υπόμνημα για μείζονα θέματα που αντιμετωπίζουν και για τα αιτήματά τους.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναγνωρίζουμε και τιμάμε τον αγώνα που κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για τη συλλογική εκπροσώπηση και για τη συνεχή ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των ίδιων των στρατιωτικών, και όλη αυτή η πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ότι με ιδιαίτερη ευθύνη και αποδοτικότητα μπορεί να προωθήσει τη συλλογική εκπροσώπηση και τη διεκδίκηση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του χώρου.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη για κατάργηση ή περιορισμό αυτού του δικαιώματος. Ολα τα επιχειρήματα που δήθεν λέγονται και ακούγονται δεν ισχύουν. Υπάρχει πειθαρχία, ούτε καταλύεται η πειθαρχία ούτε καταλύεται η ιεραρχία με τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ξαναλέω ότι αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η πείρα, όπως και η μέχρι στιγμής πορεία.

Το ΚΚΕ σταθερά συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους. Εχει καταθέσει ήδη δεκάδες Ερωτήσεις, έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και για τα μισθολογικά ζητήματα και τα συνταξιοδοτικά, όπως και για ζητήματα που αφορούν την υπερωριακή απασχόληση ή τη βραδινή υπηρεσία ή τη συνεχόμενη 24ωρη, για την οποία δεν παίρνουν αποζημίωση, και μια σειρά άλλες πλευρές και ζητήματα, που όλοι τα βιώνουμε. Και οι ελληνικές οικογένειες ξέρουν τι βιώνουν οι εργαζόμενοι μέσα στις Ενοπλες Δυνάμεις και στις παραμεθόριες περιοχές, τα επιδόματα που πρέπει να δοθούν και τα προβλήματα στέγασης, συνυπηρέτησης των συζύγων και τα προβλήματα της υγείας, της εκπαίδευσης των μονίμων στελεχών και μια σειρά τέτοιες πλευρές που εμείς, ως ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και μέσα στη Βουλή και να πιέζουμε στην κατεύθυνση της επίλυσής τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ