Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συνάντηση με τον ΣΕΒ στο φόντο του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Προετοιμάζοντας το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ), το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις συναντήσεις του με φορείς και χτες σειρά είχε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ μόλις πριν λίγες μέρες είχε αναρτήσει ειδική αναφορά με μια σειρά προτάσεις για την ΕΕΚ, που σαν νήμα τις διαπερνά η επιδίωξη να εμπλακούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και λειτουργίας της ΕΕΚ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, αφού η υπουργός Ν. Κεραμέως είπε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την αγορά εργασίας» και έκανε λόγο για συντονισμένες «παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ και της ΔΒΜ, ώστε να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης».

Πιο συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο, η υπουργός είτε ότι με αυτό «καθιερώνεται το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΣΕΕΚ), το οποίο αναπτύσσεται στα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων», ενώ ανέφερε ότι θα θεσμοθετηθούν «Πρότυπα ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν ως ζεύγη με Πειραματικά ΙΕΚ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ