Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ
«Καθαρίζει» την πόλη από το σύνθημα «ανοιχτές παραλίες για το λαό»

Καταγγελία της ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ

«Καθαρίζουμε όλες τις κολόνες»: Με τον τίτλο αυτό κυκλοφόρησε χτες η διαδικτυακή ανάρτηση του αντιδημάρχου Αλίμου, διαφημίζοντας το «έργο» της δημοτικής αρχής που αποφάσισε να «καθαρίσει» την πόλη ...από τις αφίσες του ΚΚΕ.

Αυτό που ενόχλησε τη δημοτική αρχή είναι προφανώς το κάλεσμα που απευθύνει το Κόμμα στον λαό της περιοχής να παλέψει για παραλίες ανοιχτές, με δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν υποδομές. Αυτό το σύνθημα, που από την προηγούμενη Παρασκευή διαδίδεται σε κάθε γειτονιά της περιοχής, φαίνεται ότι κάθεται στο στομάχι των επιχειρηματικών ομίλων, που εκμεταλλεύονται τις ακτές, μετατρέποντας την αναψυχή σε πανάκριβο εμπόρευμα. Κι έτσι, εκτός από σεκιουριτάδες που βγήκαν στο κυνήγι των πανό του ΚΚΕ, τώρα αποφάσισε και ο δήμος να «καθαρίσει» τις αφίσες του Κόμματος.

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η ζέση της δημοτικής αρχής να "καθαρίσει" με αυτόν τον τρόπο τον Αλιμο και να προστατεύσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αλωνίζουν στις παραλίες μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλίμου του ΚΚΕ, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά: «'Η οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αττικής θα χαίρονται δωρεάν καθαρές παραλίες με υποδομές, ή αυτές θα μετατραπούν στις "πίσω αυλές" μεγάλων ξενοδοχείων και μαγαζιών».

Υπενθυμίζεται ότι η Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί εδώ και μέρες μεγάλη εξόρμηση, διαδίδοντας το αίτημα για παραλίες ανοιχτές στο λαό. Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Αλίμου, «το δίλημμα είναι πιο επιτακτικό. Κέρδη για τους λίγους του τουριστικού κεφαλαίου, ή ικανοποίηση των αναγκών για αναψυχή του εργαζόμενου λαού; Σε αυτό το δίλημμα η δημοτική αρχή απάντησε για άλλη μια φορά με σαφήνεια και πήρε θέση μαζί με τους επιχειρηματίες που λυμαίνονται τις παραλίες της Αττικής. Γι' αυτό κατεβάζει τις αφίσες του ΚΚΕ, που στέκεται πάντα μπροστά στους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, «θα είναι πάντα μπροστά στις λαϊκές διεκδικήσεις και γι' αυτό θα μας βρίσκουν απέναντί τους!». Γιατί «καθαρές πόλεις είναι οι πόλεις όπου δεν αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ομορφες πόλεις είναι οι πόλεις που οι κάτοικοί τους μπορούν να πάρουν ανάσα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία η εξόρμηση σε παραλίες της Αττικής(30/7/2013)
Σύρονται σε δίκη γιατί δεν ιδιωτικοποίησαν παραλίες(6/7/2013)
Ζητούν προστασία...(12/6/2007)
Απλησίαστο το μπάνιο για τη λαϊκή οικογένεια(16/7/2006)
Οι παραλίες πρέπει να ανήκουν σε όλους(7/8/2005)
Συγκέντρωση αύριο για τη διάσωση της παραλίας(13/4/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org