Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Πλειονότητα τα νέα κρούσματα από το εξωτερικό

Μόνο χτες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 43 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Το Σαββατοκύριακο είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση 34 νέων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 18 ήταν εισαγόμενα. Τα 36 εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Επίσης 4 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, δύο στην Κάρπαθο, ένα στην Ανατολική Αττική.

Το Σάββατο ήταν 11 εισαγόμενα (8 στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 εισαγόμενα που έκαναν αυτοβούλως έλεγχο και 1 που επέστρεψε στη χώρα προέλευσης), 5 στην ΠΕ Ξάνθης, 3 στη Λάρισα, από 2 σε Καστοριά και Αττική και από ένα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Την Kυριακή, 7 στις πύλες εισόδου της χώρας, 1 στην Ξάνθη, 1 στην Καστοριά. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων το 54,6% άνδρες.

Μέχρι στιγμής 11 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 192 άτομα, με διάμεση ηλικία τα 76 έτη.

Στο μεταξύ, την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15/7 ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Για τη Σουηδία, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξή τους. Τέλος, λόγω νέας έξαρσης του κορονοϊού στη Σερβία, η κυβέρνηση αποφάσισε αναστολή, από χτες Δευτέρα και μέχρι τις 15/7, της πρόσβασης υπηκόων της χώρας αυτής στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι λεγόμενοι «ουσιώδεις» λόγοι διέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ