Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξανά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις καταιγίδες που σημειώθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή.

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική οι δρόμοι έγιναν χείμαρροι το μεσημέρι της Κυριακής, όταν άρχισε να βρέχει. Σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων που δυσκόλεψαν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ χαλάζι έπεσε στην περιοχή Σήμαντρα της Χαλκιδικής. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη οι βροχοπτώσεις προκαλούσαν «εμφράγματα» στην πόλη, ως αποτέλεσμα των ελλείψεων στην αντιπλημμυρική προστασία.

Στη Λάρισα, σημαντικά προβλήματα εντοπίζονταν σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ από τη βροχόπτωση και το χαλάζι. Υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε ποιμνιοστάσια και σε καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας και δενδροκαλλιέργειες. Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της επαρχίας της Ελασσόνας, όπου σημειώθηκε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στη Φθιώτιδα, η βροχόπτωση προκάλεσε «ποταμούς» διακόπτοντας τη συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία. Ξεχείλισε χείμαρρος στο ύψος του χωριού Αυλάκι ενδιάμεσα της Λαμίας με τη Στυλίδα και τα νερά είχαν καλύψει το οδόστρωμα της Παλιάς Εθνικής οδού Λαμίας - Λάρισας, με συνέπεια να κοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες νταλίκες που κινούνταν στο συγκεκριμένο δίκτυο. Η Αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο εκτρέποντάς την στην Εθνική οδό Λαμίας - Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην Παλιά Εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς λίγο πριν το χωριό Αμφίκλεια, διακόπηκε η κυκλοφορία στο ύψος του οικισμού Ανω Καλύβια.

Η κακοκαιρία στην Πάτρα έφερε σοβαρά προβλήματα σε Οβρυά, Δεμένικα, Σαραβάλι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο μεγάλος όγκος νερού σχημάτισε λίμνες σε δρόμους και σε σημεία κάτω από γέφυρες. Και στην Πάτρα, μέσα στην πόλη η βροχόπτωση ήταν έντονη, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ