Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Σε επικίνδυνες αποστολές εντός πλαισίου ΝΑΤΟ - ΕΕ

«Απλωμένο» από τα ανοιχτά της Λιβύης έως τη Μαύρη Θάλασσα και πλήρως ενταγμένο στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που βάζει το λαό στο στόχαστρο των ανταγωνισμών αλλά και «θρέφει» τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμάδα του ΝΑΤΟ SNMCMG2, με ειδίκευση στον ναρκοπόλεμο, με Ελληνα διοικητή και πλοίο διοίκησης το πλοίο γενικής υποστήριξης του ΠΝ «Αλιάκμων», έχοντας στη σύνθεσή της και το τουρκικό πλοίο «Amasra», αφού ολοκλήρωσε γυμνάσια στον Πατραϊκό, συνέχισε διαφόρων τύπων γυμνάσια εν πλω, έφτασε και έδεσε στο Τσανάκαλε της Τουρκίας στα Δαρδανέλια. Ανεφοδιαζόμενη εκεί ετοιμάζεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να μπει στη Μαύρη Θάλασσα, όπου κλιμακώνεται η κόντρα με τη Ρωσία, για να πάρει μέρος στη με ΝΑΤΟικό καπέλο άσκηση του βουλγαρικού ΠΝ «BREEZE 20», που αναμένεται να διεξαχθεί στο διάστημα 10 με 19 Ιούλη.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης EUNAVFOR MED «IRINI», που υποτίθεται διαφυλάσσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, η ενταγμένη εκεί φρεγάτα «Σπέτσαι», αφού τις προηγούμενες μέρες με εντολή του Ιταλού διοικητή της επιχείρησης «κράτησε το φανάρι» στη μεταφορά όπλων από την Τουρκία στις δυνάμεις του Χάφταρ, πραγματοποίησε στις 29/6 «φιλική προσέγγιση» και έλεγχο του φορτίου και του δρομολογίου στο τάνκερ «Nordic Agnetha», που μια μέρα νωρίτερα είχε αποπλεύσει από τη Βεγγάζη στην Ανατολική Λιβύη, την ελεγχόμενη από τον Χάφταρ, και στις 30/6 έδεσε στους Αγ. Θεοδώρους Αττικής.

Τέλος, έτερη μονάδα του Στόλου, η φρεγάτα «Κανάρης» κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο, ενταγμένη στην επιχείρηση UNIFIL, που υποτίθεται ότι επιβλέπει το εμπάργκο όπλων στις οργανώσεις τύπου «Χεζμπολάχ» στον Λίβανο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ