Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Με συλλαλητήρια στις 9 Ιούλη βροντοφωνάζουν: «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!»
  • Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις
  • Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου

«Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν μπαίνουν στο γύψο!» ξεκαθαρίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για το χτύπημα των διαδηλώσεων.

Σε θέση μάχης, εντείνουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους για να εκφραστεί μαζικά η καταδίκη στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Ιούλη σε πόλεις όλης της χώρας.

Παράλληλα, ξεδιπλώνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης, ενώ όλες οι αγωνιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε κλάδους και χώρους δουλειάς ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου γίνονται βήμα έμπρακτης καταδίκης του νομοσχεδίου - εκτρώματος, στέλνουν μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων στις 9 Ιούλη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις με έδρα την Αττική προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Δευτέρα 6 Ιούλη στη 1 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση στις 9 Ιούλη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια μέρα, κινητοποιήσεις προετοιμάζονται από συνδικάτα και φορείς σε μια σειρά από πόλεις της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη οριστεί κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων σε Πάτρα (8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Αλεξανδρούπολη (8 μ.μ., Φάρος), Γιάννενα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ηγουμενίτσα (8 μ.μ., πεζόδρομος ΟΤΕ), Ηράκλειο (7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (7.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Καλαμάτα (7.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου), Κιλκίς (7.30 μ.μ., πλατεία Ειρήνης), Λαμία (8 μ.μ., Πλατεία Πάρκου) Λευκάδα (8 μ.μ., Αγ. Μηνάς), Μυτιλήνη (7 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Ξάνθη (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πρέβεζα (8 μ.μ., δημαρχείο), Σάμο (7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο) και Χανιά (8 μ.μ., πλατεία Αγοράς).

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση μια μέρα νωρίτερα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Μαζική καταδίκη από συνδικάτα των εργαζομένων

«Να αποσυρθεί τώρα! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ακόμα πιο μαζικά!», τονίζει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, στους μαζικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Σε όλη τη χώρα, σε κάθε κλάδο και κάθε περιοχή, πληθαίνουν συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς που καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

Φορείς του κινήματος καταγγέλλουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί στα συλλαλητήρια της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η μεγαλοεργοδοσία θέλει να μας ξεζουμίζει χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι, ενώ ήδη κάνει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των γυναικών (...) Με την περιστολή των διαδηλώσεων θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική αγωνιστική μας δράση. Επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για τις σημερινές μας ανάγκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας». «Δε θα τους αφήσουμε», ξεκαθαρίζει, «το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ΟΓΕ, στο πλάι του εργατικού - λαϊκού κινήματος θα ακυρώσει στην πράξη το τερατούργημά τους».

Την κάλπικη επιχειρηματολογία ότι τάχα το νομοσχέδιο... προστατεύει τους επαγγελματίες ξεσκεπάζουν Ομοσπονδίες ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων. «Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις», τονίζει, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχεδίου και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 9 Ιούλη απευθύνει η ΕΕΔΥΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, οξύνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου».

Το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους επίσης η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Την αλληλεγγύη της στο ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, που μάχεται ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ