Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Η φωνή των εργαζομένων και του λαού δεν φιμώνεται!

Σε θέση μάχης Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και φορείς καταγγέλλουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το χτύπημα των διαδηλώσεων, δίνουν αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να μπουν στο γύψο οι αγώνες του λαού.

«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ σε αφίσα που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο.

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», τόνισε έγκαιρα σε ανακοίνωσή του ήδη πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε συνδικάτα και φορείς να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης, να ενημερώσουν όλο το λαό.

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς από κάθε περιοχή της χώρας δυναμώνουν καθημερινά το κύμα καταδίκης του απαράδεκτου νομοσχεδίου, απαιτούν την άμεση απόσυρσή του.

Ηδη χτες, μία μόλις μέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Δημόσιο για τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα μετατράπηκε στο πρώτο βήμα έμπρακτης, στο δρόμο, καταδίκης των αντεργατικών σχεδιασμών.

Στα Εργατικά Κέντρα που καταγγέλλουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα προστέθηκε χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πρόκειται για «ένα αντιδραστικό και "σκοτεινών εποχών" έμπνευσης νομοσχέδιο, που επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικάτων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα αιτήματά τους», ένα νομοσχέδιο που «αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων» και «έρχεται να συμπληρώσει νόμους που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση». «Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά», καταλήγει το ΕΚΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε μια πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο, προχωρά σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., έξω από την έδρα του.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο καταγγέλλουν επίσης:

Τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

Χτες, στις σχετικές καταγγελίες προστέθηκαν μεταξύ άλλων:

Τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας, Οικοδόμων Ρεθύμνου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων - Υπηρεσιών - Καταστημάτων Ηλείας, ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πύργου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης ΑΔΕΔΥ, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου.

Ανακοίνωση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

«Η φωνή μας δεν φιμώνεται», δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σε ανακοίνωσή της όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν την απόλυτη σιωπή σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, μόρφωσης, για να προχωρήσει ανενόχλητος ο νέος γύρος επίθεσης που ετοιμάζουν στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για να πληρώσουμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης για μια ακόμα φορά εμείς και οι οικογένειές μας και να βγουν αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θέλουν να μην κάνουμε τίποτα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια με δική τους ευθύνη, όπως οι δυσκολίες στην εξεταστική, οι καθυστερήσεις στα συγγράμματα, τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά».

Το ΜΑΣ τονίζει ακόμα: «Το δικαίωμά μας στον αγώνα, στη συζήτηση, στη δράση, στη διαδήλωση, στην απεργία, δεν μας χαρίστηκε, το κατέκτησαν οι λαοί όλου του κόσμου μέσα από πολλούς, διαχρονικούς και αιματηρούς αγώνες! Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους μας, κάνουμε πράξη το σύνθημα "Εμείς και οι οικογένειές μας πληρώσαμε πολλά - δεν θα πληρώσουμε ξανά"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί, να μην κατατεθεί στη Βουλή!(2021-05-26 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στο «πολεμικό ανακοινωθέν»(2021-05-13 00:00:00.0)
Κορόνα(2020-07-09 00:00:00.0)
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...(2020-07-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν οι υγειονομικοί, διευρύνεται το μέτωπο αγώνα(2011-11-18 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια καταδίκης(1998-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ