Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στρώνει «χαλί» στους επιχειρηματικούς ομίλους και με νέα «φουρνιά» νομοσχεδίων

Επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με βάση τα ζητούμενα του κεφαλαίου δρομολόγησε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χτες υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Περηφανευόμενος» για το αντιλαϊκό κρεσέντο για το κεφάλαιο, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είπε πως «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα», στον ένα χρόνο που βρίσκεται η κυβέρνησή του στο τιμόνι της χώρας, και προανήγγειλε νέα «σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα». Σε αυτό το πλαίσιο, στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα νομοσχέδια που παίρνουν σειρά:

-- Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται «φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας», με μέτρα όπως «εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα».

-- Το λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, που προβλέπει μέτρα όπως «δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων», πεδίο όπου αναζητούν νέα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως και το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης.

-- Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία πολιτογράφησης και την οργανωτική αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας, για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

-- Τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία ΑΕ», (ΟΔΙΠΥ ΑΕ) με σκοπό «να αξιολογεί τις Μονάδες Υγείας (...) να αναπτύσσει διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, δείκτες αξιολόγησης (...) και να διαμορφώνει προγράμματα εκπαίδευσης και συμμόρφωσης προς τα πρότυπα». Στο πλαίσιο του περιβόητου «νέου ΕΣΥ», στόχος της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρείας δεν είναι προφανώς η «αξιολόγηση» και αντιμετώπιση των συνθηκών υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και τεράστιων ελλείψεων των δημόσιων μονάδων Υγείας, αλλά η «αξιολόγησή» τους με κριτήριο την ακόμα αποφασιστικότερη προώθηση της εμπορευματοποίησης και τον παραπέρα «εξορθολογισμό δαπανών», σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων και των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ