Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Σήμερα διαδηλώνουμε υπέρ των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού

Στις 7 μ.μ. έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα, στις 7 μ.μ. η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία, καταγγέλλοντας τα σχέδια του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ για την προσάρτηση νέων παλαιστινιακών εδαφών.

Οπως σημειώνει στο πλατύ κάλεσμα που απευθύνει στο λαό και τη νεολαία, «είναι κίνηση ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - και όχι μόνο - στη Μέση Ανατολή, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους έναντι των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις "πλάτες" στο κράτος - δολοφόνο και τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής (Δεκέμβρης 2015) για αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης. Δεν αναιρείται από την όποια υποκριτική δήλωση "συμπάθειας" στο λαό της Παλαιστίνης».

«Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να δείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά που ήδη καίει στην περιοχή», καταλήγει η ΕΕΔΥΕ, τονίζοντας την ανάγκη για μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Ανακοίνωση συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ εξέδωσαν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Μαχητικά, με συνθήματα, εκφράστηκαν η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και η απαίτηση να σταματήσει τώρα κάθε κίνηση προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη και της αμερικανικής κυβέρνησης. Επίσης, εκφράστηκε η απαίτηση για άμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org