Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου, γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας, αλλά όχι μόνο, έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, στο παρκάκι μπροστά απ' το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έναν χώρο εμβληματικό του αγώνα που έδωσαν και δίνουν οι υγειονομικοί σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ενάντια στην πανδημία, για την προστασία των δικαιωμάτων τους και της υγείας του λαού. Γι' αυτό, άλλωστε, ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών». Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Λουίζα Ράζου και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ, όπως και οι Δημήτρης Γόντικας και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλη της ΚΕ.

Με τις ομιλίες και παρεμβάσεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αναδείχτηκαν πολύπλευρα το ζήτημα της Υγείας, τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο, οι ελλείψεις, οι ανεπάρκειες, απότοκα μιας πολιτικής δεκαετιών ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας. Ζητήματα που η πανδημία έφερε με εκκωφαντικό τρόπο στην επιφάνεια, κάνοντας επιτακτική ανάγκη το δυνάμωμα του αγώνα για άμεσα μέτρα, μπροστά και σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σ' αυτόν τον αγώνα, όπως είπε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ, τα μέλη και οι οπαδοί του στα νοσοκομεία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οπως είπε, στόχος της εκδήλωσης είναι «να αναδείξει χωρίς υποκρισίες και κούφια χειροκροτήματα τον ηρωικό αγώνα των υγειονομικών, ιδιαίτερα στη μάχη ενάντια στην πανδημία, αλλά και τον διαρκή αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών για ένα σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ενα σύστημα αποκλειστικά κρατικό, δωρεάν, όπου η Υγεία δεν θα είναι εμπόρευμα». Τη συζήτηση συντόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Αμέσως μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησαν παρεμβάσεις υγειονομικών, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης» στις επόμενες σελίδες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ