Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Στους επιχειρηματικούς ομίλους τα κέρδη, στο λαό η ενεργειακή φτώχεια

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε ο Γιάννης Δελής, που περιόδευσε στην περιοχή

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης του Κόμματος με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί για να μην πληρώσουμε την κρίση τους!», με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.

Ο ομιλητής στάθηκε ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, τονίζοντας τις καταστρεπτικές του συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής. Πρόσθεσε πως «οι μεν επιχειρηματικοί όμιλοι μεταβαίνουν από το ένα επίπεδο κερδοφορίας σε ένα άλλο μεγαλύτερο και μάλιστα με την εγγύηση του κράτους, ενώ οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής και της χώρας μεταβαίνουν στο επίπεδο της μεγαλύτερης ενεργειακής φτώχειας, της ανέχειας και της εργασιακής ζούγκλας». «Διέξοδος υπάρχει», συνέχισε, σημειώνοντας πως βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, «που κατοχυρώνει το ενεργειακό προϊόν ως κοινωνικό αγαθό αντί για πανάκριβο εμπόρευμα που είναι τώρα, αξιοποιώντας και όλες τις εγχώριες πηγές Ενέργειας και κάθε τεχνολογική εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος».

Νωρίτερα, το μεσημέρι, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Γ. Δελή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Στέργιο Γκανάτσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου. Από τις συζητήσεις, πληροφορήθηκαν για τα μεγάλα κενά σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς και τις σοβαρότατες ελλείψεις σε κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή, καθώς, όπως είπαν, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, χωρίς άδειες, με ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται για 60 με 80 ώρες τη βδομάδα λόγω των μεγάλων κενών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Δελής παρευρέθηκε σε κινητοποίηση εκπαιδευτικών Κοινωνιολογίας και Εικαστικών. Εκεί συζήτησε μαζί τους για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, για τις θέσεις του Κόμματος και τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις για την Παιδεία, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα για την απόσυρση της απαράδεκτης κυβερνητικής εγκυκλίου για τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org