Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου με το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα αναφορικά με τη πυρκαγιά στο Μάτι, όπου ένας οικισμός αποτεφρώθηκε ολοσχερώς και μαζί του έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, ζητάει ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης, που χειρίζεται την υπόθεση.

Με βάση νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ζητάει από την Εισαγγελία να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του ανακριτή αφορά υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας. Σημαντικό ρόλο φέρονται να έχουν παίξει τα στοιχεία που συνέλεξε ο ανακριτής από τις πρόσφατες εφόδους στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το αίτημα του ανακριτή μελετάται από τον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο και εφόσον γίνει αποδεκτό, το κατηγορητήριο - που περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος - θα αναβαθμιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ