Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μαθητή

Τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μαθητής από γονέα συμμαθητή του, σε Δημοτικό Σχολείο στο Περιστέρι, καταγγέλλουν οι ΚΟ Περιστερίου Αττικής του ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο, με τον γονέα να κρατάει από τα μαλλιά τον 12χρονο στο έδαφος. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του διαπιστώθηκε θλάση στον αυχένα, ενώ όπως καταγγέλλουν ο ίδιος και η οικογένειά του ο τραμπουκισμός συνοδευόταν με ρατσιστικά σχόλια για τη χώρα καταγωγής τους, την Αλβανία. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καλούν το λαό του Περιστερίου να ορθώσει τείχος και να τσακίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, «να δείξει την ταξική αλληλεγγύη του στους ξένους εργάτες που βρίσκονται στην πατρίδα μας».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο τραμπουκισμός εναντίον του 12χρονου μπροστά στα μάτια συμμαθητών του δείχνει «ποιο είναι το πρόσωπο των φασιστών. Δείχνουν την παλικαριά τους σε όποιον θεωρούν αδύναμο, ακόμη και σε μικρά παιδιά».

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές στις λαϊκές γειτονιές δεν περνάνε», συνεχίζει η ανακοίνωση, που σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι του Περιστερίου έχουν κοινά προβλήματα με τους πρόσφυγες και μετανάστες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά (...) Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε Ελληνες και ξένοι εργάτες, αντίθετα μας ενώνει η καθημερινή πάλη για να ζήσουμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα. Μας ενώνει η ανάγκη να παλέψουμε κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα που καθημερινά βιώνουμε το αποκρουστικό του πρόσωπο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Οσοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, την καταγωγή, τη θρησκεία είναι από την απέναντι πλευρά. Από την πλευρά των αφεντικών που με το "διαίρει και βασίλευε" προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία τους, που προσφέρει μόνο κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ