Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολύμορφη δραστηριότητα των Μαθητικών Οργανώσεων

Από τις δραστηριότητες στα Τρίκαλα
Από τις δραστηριότητες στα Τρίκαλα
Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι πολύμορφες εκδηλώσεις των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη!».

Αθλητικές δραστηριότητες

Σε αυτό το πλαίσιο, με συμμετοχή και κέφι, οι μαθητικές Οργανώσεις του Χολαργού - Παπάγου, της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου και των Μελισσίων - Βριλησσίων της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαθητικό τουρνουά της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Χαλανδρίου, όπου θα βραβευτούν οι νικήτριες ομάδες. Επίσης, συζήτηση για τον Αθλητισμό διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η ΟΒ Μαθητών Καματερού, στο πάρκο Ειρήνης (Ατταλος), αναδεικνύοντας ότι ο Αθλητισμός είναι ανάγκη των μαθητών και πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια και εμπόρευμα.

Επίσκεψη στην Ακροναυπλία

Με επίσκεψη στον μαρτυρικό τόπο φυλάκισης και βασανιστηρίων των κομμουνιστών, στις φυλακές της Ακροναυπλίας, συνεχίστηκε την Κυριακή το πρόγραμμα που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις της ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών της ΚΝΕ.

Στην Ακροναυπλία έγινε ιστορική ξενάγηση στο μνημείο με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου για τους αλύγιστους ήρωες κομμουνιστές. Στη συνέχεια της εκδρομής, οι νεολαίοι πήραν ανάσα δροσιάς, κάνοντας μπάνιο στην παραλία Καραθώνα και αργότερα αξιοποίησαν τον ελεύθερο χρόνο με περίπατο στην πόλη του Ναυπλίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Από τη συζήτηση στο Καματερό
Από τη συζήτηση στο Καματερό
Το σύνθημα του Street Art Festival «Capitalism means I can't breathe- Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη» ακούστηκε δυνατά στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης από εκατοντάδες μαθητές που επισκέφτηκαν, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συζήτησαν με την ΚΝΕ.

Οι μαθητές, μέσα από τις εκθέσεις που είχαν ετοιμάσει με μεράκι, μέσα από τις συζητήσεις και τα παιχνίδια προβληματίστηκαν, συζήτησαν και τραγούδησαν για όλα εκείνα που δεν τους αφήνουν να «ανασάνουν», αλλά και για το πώς θα τα αλλάξουν.

Πιο συγκεκριμένα, στον Εύοσμο η πλατεία γέμισε με μαθητές που συζήτησαν με τον καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Νάσο Χαλκίδη, μέλος του ΚΚΕ, για ό,τι τους απασχολεί σε σχέση με τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση. Ακολούθησε χορευτικό από μαθητές και dance battle με τη συμμετοχή του κοινού. Το Street Art Festival έκλεισε με συναυλίες από τους ΚΧΘ και ΝΙΚ, που έδωσαν τον παλμό και ξεσήκωσαν το κοινό με το χιπ χοπ τους και το συγκρότημα «Πέλαγος» που ολοκλήρωσε τη βραδιά με έντεχνα κομμάτια. Στον χώρο υπήρχε θεματική γωνιά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη το πρόγραμμα ξεκίνησε με το παιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος», με αρκετούς μαθητές να διαγωνίζονται για να μαζέψουν τους 10 πόντους και να «περάσουν την τάξη». Στη συνέχεια, ακολούθησε debate με μαθητές σχολείων της περιοχής για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση και μέσα από τη διαδραστική συζήτηση κατέληξαν να ανατρέψουν ένα - ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την «τράπεζα θεμάτων». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με battle dance και ολοκληρώθηκε με hip hop live από τους Νόσπα και Ζακ.

Από την εκδρομή στην Ακροναυπλία
Από την εκδρομή στην Ακροναυπλία
Στην παραλία οι μαθητές έστησαν «γωνιές» με σκάκι, πειράματα φυσικής και ηχοληψίας, γρίφους, σκίτσα και γκράφιτι. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τουρνουά 5x5 και έκλεισε με συναυλία από τους Γιάννη και Γιάννη από το συγκρότημα «Noma nloco».

Στην Κοζάνη

Εκδήλωση για τους μαθητές πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιούνη στην Κοζάνη. Περιελάμβανε ping pong, videogame για τον κορονοϊό και την ΕΕ, χώρο για αντιρατσιστικό graffiti και προβολή ταινίας με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd και συζήτηση για τη φτώχεια, τον πόλεμο και το καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννάει.

Μαθητικό Στέκι στα Τρίκαλα

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα Τρίκαλα έστησαν το «μαθητικό στέκι» στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιούνη. Από τις δραστηριότητες που ξεχώρισαν κατά τις μέρες λειτουργίας του Μαθητικού Στεκιού ήταν η ποδηλατοδρομία ενάντια στη ρύπανση του Πηνειού από τις βιομηχανίες της περιοχής, η παρουσίαση θεατρικού σκετς - debate με θέμα το «Νέο Λύκειο», το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και τις πραγματικές συνέπειές του στο σχολείο και τη ζωή των μαθητών και ένα παιχνίδι escape room, με θέμα την πανδημία του Covid-19. Πραγματοποιήθηκε επίσης συναυλία από δύο μαθητικά σχήματα.

  • Τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, πραγματοποιούνται δεκάδες μαθητικά ραντεβού σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Πύργο, Γιάννενα, Αρτα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Λιβαδειά και πολλές ακόμα δράσεις σε άλλες πόλεις της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ