Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επιπλέον εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα

Τη δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φέτος θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα και στο Ρέθυμνο, για τους υποψηφίους της Κρήτης, στην Ξάνθη για τους υποψηφίους του νομού, καθώς και σε Πάτρα και Αγρίνιο για τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου. Η υπουργός επικαλέστηκε για τη δημιουργία τους τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες με τον κορονοϊό και δεν διευκρίνισε αν θα λειτουργήσουν και τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η λειτουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για την αποφυγή των μεγάλων οικονομικών εξόδων και της ταλαιπωρίας των υποψηφίων είναι μια διαρκής ανάγκη.

Θυμίζουμε ότι τη δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων, ώστε να μη χρειάζεται οι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα να μετακινούνται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για τα ειδικά μαθήματα, τη διεκδικούσαν φορείς του γονεϊκού κινήματος με προεξάρχουσα την Ομοσπονδία Γονέων της Κρήτης, ενώ Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα είχε καταθέσει και το ΚΚΕ στη Βουλή στις αρχές του μήνα (η οποία όμως δεν συζητήθηκε) και ακολούθησαν σχετικές Ερωτήσεις και άλλων κομμάτων.

Να σημειωθεί ότι χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων που θα γίνουν από την 1η έως τις 10 Ιούλη, καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία (διευθύνσεις κ.τ.λ.) όλων των εξεταστικών κέντρων, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ