Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
10 νέα κρούσματα και ένας ακόμη νεκρός

Αλλα 10 κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 4 είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό (οι 3 εισερχόμενοι οδικώς από τα βόρεια σύνορα), τα 4 από τη Ροδόπη και άλλο ένα από την Περιφέρεια της Ξάνθης.

Επιπλέον, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας το σύνολο των θανόντων στους 189. Δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 3.237. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τις 4 Μάη, μέρα άρσης του «lock down», έως και τις 31 Μάη, δηλώθηκαν στην Ελλάδα 299 κρούσματα. Από την 1η Ιούνη έως και 19 Ιούνη έχουν καταγραφεί συνολικά 323 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την περασμένη Τετάρτη, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η κοινότητα του Εχίνου (2.500 κάτοικοι) στην περιοχή της Ξάνθης έχει τεθεί σε αυστηρή απομόνωση, με απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, πλην μετάβασης σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο. Από τις 11 μέχρι και τις 18 Ιούνη έχουν καταγραφεί 91 κρούσματα και 6 θάνατοι στην περιοχή.

Σε καραντίνα βρίσκεται και ο οικισμός Αγίασμα στη Ροδόπη, όπου καταγράφεται κάθε μέρα μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org