Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Ξέπλυμα του σχεδίου ΗΠΑ - Ισραήλ για το Παλαιστινιακό

Αναμφίβολα, στα στοιχεία που ξεχώρισαν στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ είναι το γεγονός ότι πρόκειται για τον πρώτο Ελληνα πρωθυπουργό που επισκέφτηκε τη χώρα και απέφυγε να μεταβεί στα ελεύθερα παλαιστινιακά εδάφη και να συναντηθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επί της ουσίας ξεπλένει έτσι την επικίνδυνη ισραηλινή πολιτική για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη και στηρίζει το σχέδιο ΗΠΑ - Ισραήλ, που ενισχύει την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές, στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως «θα λειτουργούμε ως πρέσβης των θέσεων του Ισραήλ στην ΕΕ», στο τραπέζι των παζαριών φέρεται ότι βρέθηκε και η στάση της κυβέρνησης για το θέμα σε επίπεδο ΕΕ.

Και βέβαια η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνά το επίκαιρο αίτημα να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

Να υλοποιηθεί η απόφαση για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ζητάει το ΚΚΕ

Να σημειωθεί ότι το αίτημα αυτό, να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, επανέφερε μέσα στη βδομάδα με Ερώτησή της προς τον υπουργό Εξωτερικών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σε αυτήν υπενθυμίζεται η σχετική απόφαση και ερωτάται ο υπουργός: «Τι προτίθεται να πράξει η ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση της παραπάνω Ομόφωνης Απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που καλεί σε αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί η παραπέρα προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ, ώστε να παραμείνει ζωντανή η δίκαιη λύση των δύο κρατών, στο πλαίσιο της οποίας θα αναγνωριστεί το κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος, στη βάση των ορίων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ