Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
«Αέρα» για Τουρκία - πρεμούρα για «συνοχή»

Η αποκαλυπτική «αφωνία» των ΝΑΤΟικών για την Τουρκία και η πρεμούρα της κυβέρνησης να διασφαλιστεί η ευρωατλαντική «συνοχή», με βάση το σχετικό στόχο των ΗΠΑ, ξεχώρισαν στη διήμερη τηλεδιάσκεψη, μεσοβδόμαδα, των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας.

Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, έδωσε μία ακόμα «ηχηρή» απάντηση στα μυθεύματα ότι τάχα οι σχεδιασμοί τους αποτελούν «ασπίδα» για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, την «ασφάλεια και σταθερότητα» της περιοχής, όταν απέφυγε, παρά τις σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, να πει το παραμικρό για τη νέα εισβολή της Τουρκίας στα βόρεια του Ιράκ, όπως και για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στη Λιβύη, επιβεβαιώνοντας έτσι τον «αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας που δίνουν τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Ολα αυτά λίγες μόνο ώρες πριν διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προαναγγελθεί η «ενεργότερη» συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας στη Λιβύη, με το βλέμμα στην ανακοπή της ρωσικής επιρροής, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, «η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει για ένα στρατηγικό "πάτημα" ("strategic foothold") στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ νότια της Κρήτης».

Σε ένα τέτοιο φόντο, εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η τοποθέτηση της κυβέρνησης, που για μια ακόμα φορά επιχείρησε να παρουσιάσει την ενεργότερη εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και την «πάση θυσία» διατήρηση της «ΝΑΤΟικής συνοχής», που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας, ως τάχα απάντηση σε αυτή.

Χαρακτηριστικά, παρεμβαίνοντας στην τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε «τη δέσμευση της Ελλάδος να συνεισφέρει σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη Συμμαχία και την καθιστούν αποτελεσματικότερη» και τόνισε «τη σημασία να διαφυλαχθεί η συνοχή της προκειμένου να έχει τη δυνατότητα επιτελέσεως της αποστολής της». Εξ ου και ζήτησε «πλήρη συμμόρφωση των συμμάχων με το Διεθνές Δίκαιο, την αρχή της καλής γειτονίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδρυτική Συνθήκη του ΝΑΤΟ»!

Απογειώνοντας την κοροϊδία, εστιάζοντας στη Λιβύη, κάλεσε «οποιοδήποτε κράτος προβαίνει σε παραβίαση του αποκλεισμού όπλων (εμπάργκο), κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να μεταβάλει τη στάση του». Σχετικά, δε, με το επεισόδιο μεταξύ Τούρκων και Γάλλων, εξωραΐζοντας την ιμπεριαλιστική συμμαχία, σημείωσε ότι τάχα «παρόμοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή και αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ δεν προσιδιάζουν σε Συμμαχία με ισχυρούς δεσμούς και κοινές αξίες, αλλά σε ευκαιριακή ομάδα προώθησης επιμέρους συμφερόντων»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ