Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ
Υποστήριξη Τραμπ στην αστυνομία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Υπό έντονες αμερικανικές πιέσεις δεκάδες αφρικανικές χώρες υποχρεώθηκαν χτες να άρουν από σχέδιο απόφασης προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το αίτημά τους για τη διενέργεια έρευνας στις ΗΠΑ αναφορικά με τις καταπατήσεις δικαιωμάτων και την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας σε Αφροαμερικανούς.

Το ίδιο 24ωρο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε να καλύπτει τις αστυνομικές δυνάμεις, εκτιμώντας ότι «δεν αντιμετωπίζονται δίκαια». Επιπλέον, κάλυψε και τον λευκό αστυνομικό που δολοφόνησε την περασμένη βδομάδα στην Ατλάντα τον 27χρονο Αφροαμερικανό, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να αντιστέκεται στους αστυνομικούς». Αυτά ενώ νωρίτερα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 11 κακουργήματα και ανθρωποκτονία κατά του λευκού αστυνομικού Γκάρετ Ρόλφι που πυροβόλησε δύο φορές θανάσιμα στον 27χρονο Ρέισαρντ Μπρουκς.

Η λαϊκή πίεση από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας αναγκάζει τις εισαγγελικές αρχές να ξεθάψουν από το αρχείο πρόσφατες και παλιότερες υποθέσεις με θύματα Αφροαμερικανούς.

Κόντρα με το βιβλίο του Μπόλτον

Στο κάδρο της έντασης που προκαλούν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μία ασυνήθιστη προεκλογική περίοδο, προκαλούν αίσθηση οι αποκαλύψεις από το υπό έκδοση βιβλίο του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, που αποπέμφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη με απόφαση του Προέδρου Τραμπ. Σε μία φανερή προσπάθεια απαξίωσης του Αμερικανού Προέδρου, δείγμα των σφοδρών ενδοαστικών αντιπαραθέσεων και μπροστά στις εκλογές του Νοέμβρη ο Μπόλτον τροφοδότησε μεγάλες αντιπολιτευόμενες εφημερίδες των ΗΠΑ με σχετικό υλικό, για την άγνοια του Τραμπ στη γεωγραφία, τις εκκλήσεις στον Κινέζο Πρόεδρο προκειμένου να βοηθήσει στην επανεκλογή του και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ