Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου

Με τον πρόεδρο και τον γραμματέα της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου, Ι. Μοσχοβάκη και Θ. Ούσιο αντίστοιχα, συναντήθηκε χτες το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της αξιοποίησης των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την προώθηση σχεδιασμών ξένων και εχθρικών για τους λαούς της περιοχής, αλλά και ζητήματα όπως η Υγεία, ενώ έμφαση δόθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι χαμηλές αμοιβές, η απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση και νυχτερινή εργασία, ζητήματα συνυπηρέτησης εργαζόμενων συζύγων, μεταθέσεων, στέγασης, μέτρα υγείας και ασφάλειας, προβλήματα καθημερινής διαβίωσης στα στρατόπεδα. Επίσης, προβλήματα που αναδείχθηκαν με την όξυνση της κατάστασης στον Εβρο, π.χ. η έλλειψη ατομικού εξοπλισμού, που κλήθηκαν να καλύψουν οι στρατιωτικοί από την τσέπη τους.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης και των διώξεων που αντιμετώπισαν στρατιωτικοί οι οποίοι πρωτοστάτησαν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αναγνώριση του Κόμματος στο έργο που προσφέρουν υπό αντίξοες συνθήκες και τη στήριξη στον αγώνα για συλλογική εκπροσώπηση, ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων τους και διεκδίκηση λύσεων. Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε από ένα αντίτυπο της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Φύλλο Πορείας» για όλα τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών ΠΕ Εβρου.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές αναγνώρισαν τη σταθερή και έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, στις διεκδικήσεις τους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τις Ενώσεις των εν ενεργεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι συνδικαλίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συλλογικά, δημοκρατικά αποφασίζουν, διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Είναι σε μία δύσκολη περίοδο, σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι η ακριτική περιοχή του Εβρου, υπερασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Και βεβαίως έχουν πάρα πολλά προβλήματα, που η ελληνική κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να σκύψει πάνω και να τα επιλύσει. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με μισθολογικά ζητήματα, των χαμηλότερων μισθών, με την υπερωριακή απασχόληση που δεν αποζημιώνεται, με νυχτερινές υπηρεσίες κ.λπ., με τη στέγαση και επίλυση οικογενειακών προβλημάτων για συνυπηρέτηση. Οπως και τα προβλήματα της υγιεινής και ασφάλειας σε στρατόπεδα, ιδιαίτερα τώρα με τη φάση του κορονοϊού, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως είναι οι μεταθέσεις, οι μοριοδοτήσεις, η εξέλιξη και η ιεραρχία στις Ενοπλες Δυνάμεις, προβλήματα τα οποία το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα έχει αναδείξει μέσα στη Βουλή, και θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πρέπει να σας πω ότι μόνο το τελευταίο διάστημα κάναμε 7 Ερωτήσεις στη Βουλή που αφορούν την Ενωση και τα προβλήματα των εργαζομένων στις Ενοπλες Δυνάμεις, ειδικά του νομού Εβρου, αλλά και δεκάδες άλλες Ερωτήσεις όλο αυτό το διάστημα για το σύνολο αυτών των προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ