Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το σύνολο των ελληνοϊσραηλινών συνομιλιών τονίζει ότι προωθούνται διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα

Για το ταξίδι και τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην αναβάθμιση των σχέσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό και στρατιωτικό επίπεδο με το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ. Ο ισχυρισμός ότι έτσι κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όχι μόνο είναι ανεδαφικός, αλλά διαψεύδεται και από την ίδια την πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ δεν καταδικάζει ρητά το ανυπόστατο τουρκολιβυκό σύμφωνο, ενώ οι προηγούμενες διευθετήσεις θαλάσσιων ζωνών μεταξύ του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας καθόλου δεν απέτρεψαν τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σύνολο των ελληνοϊσραηλινών συνομιλιών τονίζει ότι προωθούνται διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα, με κερδισμένες τις αστικές τάξεις των δύο χωρών και χαμένους τους λαούς, που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το γεγονός δε ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνά το επίκαιρο αίτημα να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής. Στην πράξη η κυβέρνηση ξεπλένει την επικίνδυνη ισραηλινή πολιτική για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη και στηρίζει το σχέδιο ΗΠΑ - Ισραήλ, που ενισχύει την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ