Πέμπτη 18 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Υπέρ των σχέσεων με το Ισραήλ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.--

Η προσέγγιση μοναρχιών του Κόλπου με το Ισραήλ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη όσο περνά ο καιρός, καθώς αυξάνονται οι δηλώσεις, κινήσεις και προσπάθειες για σύναψη σχέσεων με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, σε βάρος των όποιων προσπαθειών για επίλυση του Παλαιστινιακού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς, μιλώντας χτες μέσω τηλεδιάσκεψης στο διεθνές φόρουμ της «Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής» (American Jewish Committee Virtual Global Forum) πρότεινε τη διεύρυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.

Ειδικότερα, πρότεινε να γίνει «διαχωρισμός» ανάμεσα στις διαφωνίες ΗΑΕ και Ισραήλ για το παλαιστινιακό ζήτημα και τα «αμοιβαία οφέλη που μπορεί να προσφέρει η αύξηση διμερούς συνεργασίας σε άλλους τομείς». Υποστήριξε ότι το εμπάργκο αραβικών χωρών που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες έναντι του Ισραήλ «δεν έχει αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα», συνηγορώντας υπέρ «ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας». Ανέφερε επίσης περιπτώσεις μουσουλμανικών χωρών, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Τουρκία, που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, και τις αντίστοιχες χωρών όπως το Κατάρ και άλλες του Κόλπου, που κάνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ