Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές συγκεντρώσεις και περιοδείες σε γειτονιές και χώρους δουλειάς

Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους»

Πιερία
Πιερία
Με ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα ανοιχτών συζητήσεων, εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς κλιμακώνεται η πολιτική δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους» (βλ. δίπλα το πρόγραμμα). Στόχος είναι να φτάσουν πλατιά στα εργατικά - λαϊκά στρώματα οι θέσεις του ΚΚΕ, το κάλεσμα για οργάνωση της πάλης ώστε να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση, σε αυτές τις συνθήκες που πάλι η κρίση φορτώνεται στο λαό από κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ.

Στην Αττική

Στο Γαλάτσι μίλησε το περασμένο Σάββατο ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέχεια που δίνει το Κόμμα στην πρωτοπόρα δράση του. Τόνισε μάλιστα τη σημασία που είχε το γεγονός ότι οι κομμουνιστές και τα ταξικά συνδικάτα δεν ανέστειλαν τη δράση τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διεκδικώντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ανέδειξε τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, με την πανδημία του κορονοϊού να αποτελεί καταλύτη για το ξέσπασμά της, αλλά και ευκαιρία για το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα και να χρηματοδοτήσουν με εκατοντάδες δισ. ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πετώντας και κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια.

Καστοριά
Καστοριά
Αναφερόμενος στην οξυμένη ένταση του τελευταίου διαστήματος στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και στη Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για οριοθέτηση ΑΟΖ, τόνισε ότι αυτές οι εξελίξεις πρέπει να εξεταστούν μέσα στους συνολικότερους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και των αντιθέσεών τους, που φουντώνουν στην περιοχή, με θύματα τους λαούς. Τόνισε το πόσο εκτεθειμένοι είναι κυβέρνηση και αστικά κόμματα που αποκοιμίζουν το λαό, προπαγανδίζοντας ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ θα προφυλάξουν τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, αν η Ελλάδα είναι ο γεωπολιτικός «μεντεσές» των σχεδίων τους στην περιοχή. Πρόσφατο παράδειγμα, άλλωστε, που ανέδειξε ο Κ. Παπαδάκης, είναι το επεισόδιο με την ελληνική φρεγάτα της ευρωπαϊκής δύναμης «Irini» να παίρνει εντολή από την ιταλική διοίκηση να αφήσει ήσυχο το τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα στη Λιβύη.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που προβληματίζονται από την κατάσταση που βιώνουν και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, να προσεγγίσουν το ΚΚΕ, να συμπορευτούν με το Κόμμα, να κάνουν βήμα στην οργάνωση της πάλης τους μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, να παλέψουν για να μην πληρώσουν πάλι εκείνοι την καπιταλιστική κρίση. Τόνισε ότι η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας με την εργατική τάξη στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό στην παραγωγή.

Γαλάτσι
Γαλάτσι
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, στα Πετράλωνα, με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Μπραχάμι με τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, στην Ελευσίνα με τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του Κόμματος.

«Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός!»

Στα ζητήματα της Υγείας εστίασε η εκδήλωση της ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου, με ομιλητή τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. «Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός! Συζητάμε για την Υγεία με αφορμή την πανδημία», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, με τον ομιλητή να αναδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Οπως είπε, «ο χρόνος που κέρδισε ο λαός, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να στηριχτεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, που και εδώ στην ΠΕ Καστοριάς νοσεί. Δεν προχώρησε σε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, αλλά ούτε και στο να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι δομές Υγείας, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία». Τόνισε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και όσον αφορά την πανδημία, με ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας ενισχυμένο σε όλες τις δομές του, μακριά από τις σημερινές λογικές κόστους - οφέλους που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού, προσθέτοντας: «Ο αγώνας για τα ζητήματα της υγείας του λαού μπορεί συνεχώς να κερδίζει νέες δυνάμεις στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, ο οποίος θα έχει ως κίνητρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».


Πετράλωνα
Πετράλωνα

Ελευσίνα
Ελευσίνα

Μπραχάμι
Μπραχάμι

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ