Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Ανταγωνισμοί, ένταση και στο βάθος εκλογές

Οι κόντρες αντίπαλων συμμαχιών και η ένταση σημάδεψαν την έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ

Eurokinissi

Οι κόντρες αντίπαλων συμμαχιών και η ένταση σημάδεψαν την έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ
Εν μέσω όξυνσης του ανταγωνισμού ανάμεσα σε αντίπαλες συμμαχίες, διαφωνίες και εντάσεις, η ΕΠΟ δείχνει πλέον να βαδίζει προς την πραγματοποίηση των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η χτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ενέκρινε τις αλλαγές στο καταστατικό που απαιτούνταν προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν έως το πρώτο 15ήμερο του Οκτώβρη. Στην ψηφοφορία που έγινε, υπήρξαν 55 θετικές ψήφοι και 8 αρνητικές. Οι 55 ψήφοι συνιστούν το 83,3% επί των ψηφισάντων, ποσοστό που εκπληρώνει πρόβλεψη του καταστατικού που απαιτεί για υπερψήφιση προτεινόμενων αλλαγών το 75% προκειμένου αυτές να εγκριθούν από τη ΓΣ της ΕΠΟ. Κατά της τροποποίησης του καταστατικού τάχθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αρης, ΑΕΛ καθώς και οι ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Επίσης, υπήρξαν τρία λευκά από Ατρόμητο, ΕΠΣ Κέρκυρας και ΕΠΣ Κεφαλληνίας.

Ενσταση Ολυμπιακού και 5 ΕΠΣ

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός υπέβαλε ένσταση επί των προτάσεων για τροποποιήσεις του καταστατικού, που προβλέπουν ότι οι εκλογές στην Ομοσπονδία θα διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο. Παρόμοια ένσταση υπέβαλαν και οι Ενώσεις Πειραιά, Ρεθύμνου, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων.

Στις ενστάσεις γίνεται λόγος για τη θητεία της παρούσας διοίκησης, η οποία λήγει στις 18/8/2021, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της, ενώ τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι αλλαγές αντιβαίνουν στο καταστατικό της ΕΠΟ και στις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν εκλογές ανά τετραετία.

Η κατάθεση των ενστάσεων ανέβασε τους τόνους στη Γενική Συνέλευση και επέφερε ένταση ανάμεσα σε μέλη διαφορετικών ΕΠΣ.

Προειδοποίηση Φούσεκ για το αυτοδιοίκητο

Στο θέμα του αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου γενικότερα αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά κατά τη τοποθέτησή του στη ΓΣ ο εκπρόσωπος των FIFA - UEFA για την επίβλεψη του ελληνικού ποδοσφαίρου Πετρ Φούσεκ. Προειδοποίησε εκ νέου για κυρώσεις από πλευράς των δύο διεθνών Οργανισμών σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση του αυτοδιοίκητου με αφορμή και τις εκλογές. Ενώ επισήμανε πως FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν από τον ενεργό ρόλο στην Ελληνική Ομοσπονδία στις 31/7/2020, ωστόσο θα συνεχίσουν την άμεση επίβλεψη των όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ