Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Κοροϊδία η επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού

Χτες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού οι επιχορηγήσεις για την ενίσχυση Φεστιβάλ - σύνθετων πολυθεματικών δράσεων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 9.500 ευρώ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από τα αλλεπάλληλα διαβήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, αποφάσισε πως το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, ένα από τα μακροβιότερα και σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας, με αξιοζήλευτο πολιτιστικό απόθεμα, "αξίζει" χρηματοδότησης με το ποσό των 9.500,00 ευρώ.!!!

Η προκλητική αυτή απόφαση για την πόλη δημοσιοποιήθηκε σήμερα και συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα που ανάρτησε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, η οποία αναφέρεται στην "ενίσχυση" Φεστιβάλ και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων!!!

Αποτελεί κοροϊδία. Μόνο το κόστος των περυσινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας ανήλθε στα 270.000,00 ευρώ, ενώ οι προτάσεις καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης, που αιτούνται να συμπεριληφθούν στις φετινές εκδηλώσεις (θέατρο, μουσική, χορός, τραγούδι) ανέρχονται στις 130.000,00 ευρώ.

Τρανή απόδειξη της αδιαφορίας και της απαξίωσης των ανθρώπων του Πολιτισμού και του λαού της Πάτρας από την κυβέρνηση, ανθρώπων οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία με την πανδημία να έχει διογκώσει στο έπακρο τα προβλήματά τους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org