Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Καλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση

«

Μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί στηρίζοντας ακόμα περισσότερο την αγωνιστική κατεύθυνση του σωματείου μας για τη ζωή και την τέχνη που μας αξίζει» αναφέρει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σε κάλεσμά του για την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 18.30, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από 20 έως 25 Ιούνη.

Στο κάλεσμα σημειώνεται:

«Με αφορμή την πανδημία ο κλάδος μας, όπως και συνολικά ο χώρος του Θεάματος - Ακροάματος, δέχτηκε τεράστιο πλήγμα. Οι χώροι δουλειάς έμειναν κλειστοί για τρεις περίπου μήνες. Ελάχιστοι ανοίγουν τώρα και ελάχιστοι από μας θα δουλέψουμε. Η επιβίωσή μας και η ενασχόληση με την τέχνη μας θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση έγινε φανερό πόσο ανάγκη έχουμε ο ένας τον άλλο. Πόσο πιο δυνατοί είμαστε όταν οργανωνόμαστε. Πόσο πιο ισχυρό είναι το σωματείο μας όταν όλοι συμμετέχουμε σε αυτό!

Η οικονομία συνολικά έχει πλέον μπει σε τροχιά οικονομικής κρίσης, παγκόσμια αλλά και στη χώρα. Η κυβέρνηση σε αυτήν τη φάση, ακολουθώντας πιστά Οδηγίες της ΕΕ αλλά και ό,τι είχε ψηφίσει η προηγούμενη, είναι αποφασισμένη να περάσει, ακόμα πιο γρήγορα, μέτρα που αποτελούν μεγάλη επίθεση συνολικά στον πολιτιστικό πλούτο της χώρας, στους καλλιτέχνες, εκτελεστές και δημιουργούς. Ενδεικτικά μόνο, μέσα από το πρόσφατο ΦΕΚ του ΥΠΠΟΑ αλλάζει ριζικά η φύση του επαγγέλματός μας, αφού και επίσημα η πρόβα δεν θεωρείται εργασία (!), ανοίγει η πόρτα στις συμβάσεις έργου και το "μπλοκάκι", κοστολογείται η δουλειά μας στο ύψος των 300 - 500 ευρώ. Ακόμα περισσότερο, μας αφαιρεί κάθε ηθικό και συγγενικό δικαίωμα πάνω στο έργο που εκτελούμε, υποχρεώνοντάς μας να παραιτηθούμε από τα συγγενικά δικαιώματα!

Ο "ψηφιακός πολιτισμός" που μας παρουσιάζουν φαίνεται πως δεν θα αφορά όλους μας, αλλά το μεγάλο μερίδιο της "πίτας" θα συγκεντρωθεί σε λίγα ιδρύματα και μεγάλους επιχειρηματίες του θεάματος ή και του οπτικοακουστικού χώρου, εντείνοντας παράλληλα τη δική μας εκμετάλλευση.

Μπορούμε να αντισταθούμε!

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών μάς γεμίζουν αισιοδοξία. Η πρωτοφανής μαζικότητα, η εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών στο σωματείο μας, το πείσμα και ο ενθουσιασμός χρειάζεται να δυναμώσουν! Είμαστε ακόμα στην αρχή!

Φέτος οι εκλογές του σωματείου μας, στις 20 - 25 Ιούνη, γίνονται πραγματικά μέσα σε ένα κλίμα διεκδίκησης και ζωντανού προβληματισμού. Καλούμε νέα μέλη, αλλά και πιο παλιά, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ