Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Ελαμψαν Κουτσιούμπας και ... απουσίες

Το πρόσωπο που ξεχώρισε φέτος για την ελληνική πάλι Ξενοφώντας Κουτσιούμπας

Sportidea

Το πρόσωπο που ξεχώρισε φέτος για την ελληνική πάλι Ξενοφώντας Κουτσιούμπας
Τα πιο σημαντικά γεγονότα για την Πάλη τη χρονιά που πέρασε, ήταν αναμφισβήτητα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής που διεξήχθη στην Πάτρα καθώς και το αντίστοιχο της Ελευθέρας που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ομως, οι αγώνες που η ελληνική αποστολή κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια ήταν στους Μεσογειακούς. Και αυτό γιατί, ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο της Πάτρας, η χώρα μας είχε σημαντικές απουσίες όπως αυτή του 4ου Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ, Κώστα Θάνου που ταλαιπωρείται από τραυματισμό όπως και αυτή του Καρντάνοφ που υπέστη διάστρεμμα. Στην ίδια διοργάνωση, οι Ελληνες αθλητές δεν κατάφεραν να κάνουν την καλή εμφάνιση που είχε ανάγκη η αποστολή εκτός φυσικά του Ξενοφώντα Κουτσιούμπα, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, δεν έλειψαν και εκεί οι διακρίσεις με πρωταγωνίστριες τις Πουμπουρίδου και Τσιμπανάκου.

Ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας

Ο Κουτσιούμπας έκανε την έκπληξη στο Παγκόσμιο της Πάτρας, καθώς στην παρθενική του εμφάνιση σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, στην κατηγορία των 130 κιλών επικράτησε στο... μικρό τελικό του Βούλγαρου, με τις πολλές περγαμηνές, Σεργκέι Μουρέικο με 8-0 στα σημεία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό ήταν το δεύτερο χάλκινο μετά από αυτό που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην ίδια κατηγορία στα 130 κιλά, αφού ηττήθηκε στην παράταση 3-2 από τον Γεωργιανό Τσουρτσούμα.

Αμιράν Καρντάνοφ

Ο... χάλκινος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, στην κατηγορία των 54 κιλών των Μεσογειακών Αγώνων της Τυνησίας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Από την άλλη, στο Παγκόσμιο Ελευθέρας της Βουλγαρίας, αν και τραυματίας κατατάχθηκε 9ος μετά από δύο νίκες και μια ήττα.

Μπέσικ Ασλανασβίλι

Μετά τον Καρντάνοφ, ο Μπέσικ Ασλανασβίλι, στην κατηγορία των 63 κιλών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Αφταντίλ Ξανθόπουλος

Ο Ελληνας παλαιστής, στα 97 κιλά, κέρδισε στον τελικό της κατηγορίας του στους αγώνες της Τυνησίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Θέμης Ιακωβίδης

Αλλος ένας Ελληνας παλαιστής ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στους Μεσογειακούς αγώνες. Ο Ιακωβίδης, κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία των 58 κιλών.

Γιάννης Αθανασιάδης

Ο Ελληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες της κατηγορίας των 76 κιλών.

Λάζαρος Λοϊζίδης

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των 85 κιλών της ελευθέρας πάλης στους αγώνες της Τυνησίας, ανέβηκε ο Λάζαρος Λοϊζίδης, καθώς γνώρισε την ήττα στον τελικό.

Θεόφιλος Αμπατζής

Στην κατηγορία των 130 κιλών, των Μεσογειακών Αγώνων, ο Αμπατζής, ο οποίος αν και τραυματίας, κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση.

Θεοχάρης Κεμερίδης

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θεοχάρης Κεμερίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 69 κιλών της ελευθέρας πάλης. Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε στην παράταση του «μικρού» τελικού.

Απόστολος Τασκούδης

Ο Ελληνας αθλητής, αγωνίστηκε στην κατηγορία των 58 κιλών του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων Ελευθέρας και στον τελικό ηττήθηκε 10-2 από το Ρώσο Χατζιμουράτ, κατακτώντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο.

Γιώργος Κουτσιούμπας

Ο Ελληνας πρωταθλητής της κατηγορίας των 97 κιλών κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ελληνορωμαϊκής που διεξήχθη στη Ναντ της Γαλλίας, μετά την ήττα του στον τελικό από τον Ρώσο Μπαρόεφ με 1-4 στα σημεία.

Σοφία Πουμπουρίδου

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελευθέρας που έγινε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, αφού επικράτησε με 6-0 επί της Ρωσίδας πολύπειρης Νατάλια Γκούτσκινα, στον τελικό της κατηγορίας των 51 κιλών. Στην ίδια κατηγορία, η Πουμπουρίδου ανέβηκε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου αυτή τη φορά στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Κωνσταντίνα - Κατερίνα Τσιμπανάκου

Η Τσιμπανάκου, στην κατηγορία των 54 κιλών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πάλης νεανίδων που διεξήχθη στην πόλη Μαρτινί της Ελβετίας, καθώς ηττήθηκε στον τελικό με 5-2 στα σημεία από τη Γαλλίδα, Βανέσα Μπουμπριέ. Παράλληλα, στα 56 κιλά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες όπως και για την ίδια κατηγορία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ