Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
«Δυνάμωσαν» οι... γροθιές

Σπουδαίες επιτυχίες για τα δεδομένα της ελληνικής πυγμαχίας ήταν αυτές που σημείωσαν σε διεθνές επίπεδο οι ελληνικές... γροθιές τη χρονιά που πέρασε.. Οι ελληνικές αποστολές πανηγύρισαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες στους άνδρες και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις γυναίκες, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Κώστας Πετρόπουλος

Ο Ελληνας πυγμάχος κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, όπου και ηττήθηκε στον τελικό των 71κ με διακοπή στο β` γύρο από τον Βρετανό Τζέφρι, κατακτώντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο.

Αριστοτέλης Μπερδές

Ο νεαρός Μπερδές έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 91κ στους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων. Εκεί, αν και ηττήθηκε με διακοπή στο β` γύρο από τον Ρώσο Μιχαήλ Σεμένοφ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αρτουρ Μικελιάν

Ο Μικελιάν ήταν ένας από τους τρεις που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας. Ο Ελληνας αθλητής γνώρισε την ήττα από τον Τυνήσιο Τσουλάσι με 5-2 στα σημεία, στον ημιτελικό της κατηγορίας των 54 κιλών και κατέλαβε την τρίτη θέση. Στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έγιναν στο Μπέλφαστ, κατέλαβε την 8η θέση που ήταν και η καλύτερη από ελληνικής πλευράς.

Σπύρος Ιωαννίδης

Ο Ιωαννίδης, στην κατηγορία των 67 κιλών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες χάρη στη νίκη του επί του Κροάτη Περό με 6-2.

Γιώργος Γαζής

Στην κατηγορία των 71 κιλών, ο Γαζής έγινε ο τρίτος Ελληνας που ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, αφού επικράτησε του Σύρου Ενεμπά με 10-7.

Γυναικεία πυγμαχία

Στις γυναίκες, αν και δεν ανήκουν στα Ολυμπιακά Αθλήματα, οι επιτυχίες ήταν αρκετές και ιδιαίτερα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Γαλλία. Η Νικολέτα Καυγά (63,5 κιλά) ήταν η μόνη από ελληνικής πλευράς που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ οι Ελευθερία Παλαιολόγου (48 κιλά), Καλλιόπη Γεϊτσίδου (54 κιλά) και Μαρίνα Χατζοπούλου (60 κιλά) κατέκτησαν την τρίτη θέση και συνεπώς το χάλκινο μετάλλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ