Τετάρτη 10 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ALPHA BANK»
Εστησε διαδικτυακή παρωδία αντί εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης

Τη διαδικτυακή παρωδία που η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Alpha Bank βάφτισε «εκλογοαπολογιστική συνέλευση» καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΣΑΚ Εργαζομένων Alpha Bank, καλώντας τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της για Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, «για να είναι τα μάτια και τα αυτιά των εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία».

Οπως επισημαίνει η ΕΣΑΚ, «η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 5/6 και για την οποία πανηγυρίζει η παράταξη "Ενωμένος Σύλλογος" σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση σωματείου. Γίναμε παρατηρητές εφτά μονολόγων, χωρίς κανένας να μπορεί να παρέμβει (...) η απαρτία καθορίστηκε από τα 2.300 αιτήματα συμμετοχής, τη στιγμή που η επισκεψιμότητα της όλης διαδικασίας κυμάνθηκε στα 300 περίπου άτομα. Γι' αυτό και αποτελεί ένα φιάσκο κυριολεκτικά που στήσανε από κοινού η εργοδοσία μαζί με την ηγεσία του Συλλόγου. (...) Αυτό που όλοι αυτοί ονόμασαν εκλογοαπολογιστική ΓΣ κατάργησε και τυπικά τη δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων, καθιστώντας τους απλούς παρατηρητές μπροστά σε μία οθόνη, χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης. "Αποφασίζουμε και διατάζουμε!".

Κρύβονται πίσω από τον τάχα "εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος" για να αποκρύψουν την πραγματικότητα που οραματίζονται για τον συνάδελφο το 2020! Συνάδελφο υποταγμένο, φιμωμένο, αφοπλισμένο από την όποια δυνατότητα οργάνωσης της πάλης του, διεκδίκησης της δουλειάς του, της ζωής του.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης, εργοδοσίας και ηγεσίας του Συλλόγου. Οι εργαζόμενοι αξίζουν σωματεία που να τους εκπροσωπούν πραγματικά, σωματεία που θα οργανώνουν την πάλη τους, σωματεία που θα διεκδικούν με βάση τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ