Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Υποκρισίας το ανάγνωσμα και για το περιβάλλον

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα επισκέφτηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους στο Φορέα Διαχείρισης, προβάλλοντας υποκριτικά τις περιβαλλοντικές «ευαισθησίες» του κόμματός του και σημειώνοντας πως «η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης», από το οποίο το κόμμα του ...έστριψε διά της αποχώρησης, αφού τη δική του αντιπεριβαλλοντική πολιτική συνεχίζει.

«Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντική προστασία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας τον «αθώο για το έγκλημα» και ζητώντας «να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη», τις «πράσινες μπίζνες» δηλαδή που ανάμεσα στα άλλα υπονομεύουν παραπέρα το περιβάλλον και την υγεία των εργαζομένων.

Γ. Γκιόκας: Ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος

Σε δήλωσή του για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Σχινιά, ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Πάρκο Σχινιά για να διαφημίσει τις δήθεν περιβαλλοντικές του ανησυχίες.

Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι και επί δικής του κυβέρνησης δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική προστασία του Εθνικού Πάρκου, που αποτελεί μια περιοχή τεράστιας περιβαλλοντικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας. Ούτε καν ενεργοποιήθηκε το εγκατεστημένο και εγκαταλελειμμένο σύστημα πυρόσβεσης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά έχασε τον τοπικό του χαρακτήρα, καθώς επιφορτίστηκε με την ευθύνη μιας τεράστιας περιοχής, μετατρεπόμενος σε Φορέα Διαχείρισης Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής. Ενώ σήμερα, με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, επιχειρείται η κατάργησή του.

Πάντως, αφού ο κ. Τσίπρας έκανε τον κόπο να πάει μέχρι τον Σχινιά, ας πήγαινε λίγα μόνο χιλιόμετρα πιο πέρα, για να δει "ιδίοις όμμασι" το περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοίμασε και ο ίδιος, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αντίστοιχες Περιφερειακές Διοικήσεις Αττικής και δεν είναι άλλο από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, που απειλεί την ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, συμπεριλαμβανομένου του Σχινιά.

Μετά απ' όλα αυτά, η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να έχει τίτλο "Ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η ψήφιση στη Βουλή ενός ακόμα αντιπεριβαλλοντικού νόμου(2022-07-28 00:00:00.0)
Ακόμα περισσότερος «χώρος» για επιχειρηματική δράση στο περιβάλλον(2022-01-05 00:00:00.0)
Να υπάρξει ολοκληρωμένο και επιστημονικά επεξεργασμένο σχέδιο προστασίας(2021-07-27 00:00:00.0)
Βαριές οι επιπτώσεις του περιβαλλοντοκτόνου νόμου στους ΟΤΑ(2020-05-07 00:00:00.0)
Καβγάς με «φιλοπεριβαλλοντικό» μανδύα(2019-08-27 00:00:00.0)
Συνάντηση με επιτροπή κατοίκων του Σχοινιά(2006-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ