Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν και οι αυτοκινητιστές που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Ταξί, που ήρθαν με αυτοκινητοπομπή έχοντας αναρτημένη την αφίσα στο παρμπρίζ των οχημάτων τους.

Εκεί, μπροστά στην πύλη του ΥΜΑΘ, με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την πολιτική που τους εξαθλιώνει και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου και επέδωσε το κείμενο με τα αιτήματά τους που αφορούν την επιβίωσή τους.

Στην Πάτρα, σωματεία και Ομοσπονδίες επαγγελματοβιοτεχών πραγματοποίησαν κινητοποίηση, το πρωί, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, στον οποίο επέδωσαν το πλαίσιο με τα αιτήματά τους, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Τα σωματεία τόνισαν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους επαγγελματίες, με τα χρέη να συσσωρεύονται, κάτι που τους οδηγεί στο να βάλουν λουκέτο το επόμενο διάστημα και απαίτησαν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να πάρουν μέτρα στήριξης. Τέλος, εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις για την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων τους, το επόμενο διάστημα.

Πάτρα
Πάτρα
Στο Ηράκλειο, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και τον δήμο Ηρακλείου από τα Σωματεία Ξυλουργών, Αρτοποιών Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και την Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Εστίασης και Διασκέδασης. Στα Χανιά, παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια πραγματοποίησαν το πρωί Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων του νομού.

Σε κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας, μπροστά από το δημαρχείο, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης. Αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο, καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στον Βόλο, οι αυτοαπασχολούμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία, ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Ο Δημήτρης Λούμας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, τόνισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, αλλά προωθούν περισσότερο τα μεγάλα συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν έξω από τις ΔΟΥ σε Καρδίτσα, από το Σωματείο ιδιοκτητών Ταξί και το Σωματείο σχολικών Κυλικείων και στα Τρίκαλα.

Λάρισα
Λάρισα
Στη Καβάλα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΦΚΑ Καβάλας πραγματοποίησαν η «Αγωνιστική Συσπείρωση» του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας, αναδεικνύοντας την επόμενη μέρα του κλάδου των αυτοαπασχολούμενων, που βαδίζει σε δύσκολους δρόμους για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές τους, καθώς η πλειοψηφία των επαγγελματιών παίρνοντας τα 800 ευρώ του επιδόματος δεν κάλυψαν τις υποχρεώσεις της επιχείρησής τους, αφήνοντας στην αβεβαιότητα τις οικογένειές τους για το μέλλον.

Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη ΔΟΥ από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Ξάνθης.

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων, το Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στην Πρέβεζα, παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΟΥ και κατάθεση υπομνήματος στον προϊστάμενό της πραγματοποίησαν ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ανδρέα Καραμάνη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ τη στήριξή τους στην κινητοποίηση και στα δίκαια αιτήματά τους εξέφρασαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Σωματείων από το Νοσοκομείο της πόλης, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τους ΟΤΑ και τους Συνταξιούχους ΙΚΑ.

Βόλος
Βόλος
Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΟΥ από τον Πανκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και το Σωματείο Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Παραδόθηκε υπόμνημα στον έφορο, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλ. Γεωργάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ