Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη κλιμακώνεται η αγωνιστική διεκδίκηση

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία» το σύνθημα των κινητοποιήσεων

Συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη οργανώνουν σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργάνωσαν και μέσα στην πανδημία για την προστασία των μισθών, των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Θέτοντας στο προσκήνιο την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν πάλι αυτοί το μάρμαρο της νέας οικονομικής κρίσης, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που παίρνουν την πρωτοβουλία απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση των συλλαλητηρίων, προτάσσοντας τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση στις 11 Ιούνη θα γίνει στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε πρόσφατη σύσκεψη πήραν απόφαση για συγκέντρωση την ίδια μέρα στην πλατεία Κοραή, στις 7.30 μ.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής έχουν ήδη απευθύνει οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Σε άλλες πόλεις

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε κινητοποίηση στις 11/6, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 10/6, οργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση, στις 8 μ.μ. στην έδρα του, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην Καλαμάτα, κινητοποίηση θα γίνει στις 11/6, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη και στην Κόρινθο, στις 7 μ.μ., έξω από την Εθνική Τράπεζα.

Στον Πύργο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα, Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο στις 11/6, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο

Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) προχωρά σήμερα Πέμπτη σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 6.30 μ.μ.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί στο συλλαλητήριο στις 11/6 και προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 9/6, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. «Η κυβέρνηση έδωσε παράταση για την εξ αποστάσεως εργασία μέχρι τις 30 Ιούνη», σημειώνει και προσθέτει ότι ήδη «οι τράπεζες και οι εταιρείες του κλάδου μας προσχεδιάζουν το ποσοστό των εργαζομένων που θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως και στο μέλλον, όποτε το έχει ανάγκη η εργοδοσία».

«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Mellon» και καλεί στο συλλαλητήριο και στη συνέλευση του κλαδικού Σωματείου. Σε τηλεδιάσκεψη με το Σωματείο η Διοίκηση ξεκαθάρισε πως «οι απολύσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με τα γνωστά κριτήρια αξιολόγησης και απόδοσης», επιβεβαιώνοντας πως «οι αξιολογήσεις και η στοχοθεσία που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, για να ξεφορτώνονται τους εργαζόμενους ανά πάσα ώρα και στιγμή». Ενώ εδώ και σχεδόν τρεις μήνες «οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουμε δει μισθό ολόκληρο» και δεν μπορούν να προγραμματίσουν την καθημερινότητά τους «όταν μαθαίνουμε δύο μέρες νωρίτερα αν και πόσο θα δουλέψουμε την επόμενη βδομάδα ή τον επόμενο μήνα», η Διοίκηση δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για τα σχέδιά της, που αφορούν την εκ περιτροπής εργασίας, επιτείνοντας την ανησυχία των εργαζομένων.

Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11/6. Οι συνελεύσεις θα γίνουν την Κυριακή 14/6, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως) και για τους εργαζόμενους στις δυτικές συνοικίες στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της Παλατιανής (Ανδρέα Παπανδρέου και Ισιδώρας). Συνέλευση προγραμματίζεται και για τις νότιες συνοικίες την Κυριακή 21/6.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ