Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ομολογία για τα αίτια της τιμωρίας του κρατούμενου φοιτητή

Το γεγονός ότι αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική σημαίνει για την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και για τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, καταστολή και πως όποιος πηγαίνει ενάντια, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, θα τιμωρείται, ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αφορμή την ενημέρωση που έγινε στα μέλη της Επιτροπής από τη Σ. Νικολάου, γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η Σ. Νικολάου μιλώντας στην Επιτροπή έκανε ειδική αναφορά στον κρατούμενο φοιτητή Β. Δημάκη, όπου επιβεβαίωσε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι λόγος της μεταγωγής του από τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού στη φυλακή των Γρεβενών ήταν ότι «ξεσήκωσε τους άλλους κρατούμενους σε αποχή από την εργασία τους».

Η Μ. Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομής κατάλληλου προσωπικού (ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, κοινωνικών λειτουργών κ.λπ.) στις φυλακές, στην έλλειψη πολιτικής για την πραγματική επανένταξη των κρατουμένων κ.ο.κ. Παράλληλα σημείωσε ότι το ποια είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη σωφρονιστική πολιτική φάνηκε από την αντιμετώπιση του φοιτητή Β. Δημάκη, αλλά και από όσα η ίδια η γραμματέας ανέφερε στην Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας ότι «ο λόγος απομάκρυνσης του Β. Δημάκη ήταν γιατί ουσιαστικά οργάνωσε την αντίδραση των κρατουμένων, το να διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας τους. Δείχνει ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι τιμωρητική και μόνο». Χαρακτήρισε υποκρισία το τάχα ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη απεργία πείνας του φοιτητή ήταν το 2018, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ό,τι ακριβώς λέει η σημερινή κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ