Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Παρεμβάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Πολύμορφες παρεμβάσεις ξεκινούν από σήμερα Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, που θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Για το πρόβλημα της ρύπανσης και δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, παρέμβαση θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, από τις ΚΟ του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Για το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στις 7 μ.μ. στο Πυροβολείο στις Συκιές, στα φανάρια της Λεωφόρου Παπανικολάου στα Πεύκα, στα πάρκα Αγίας Βαρβάρας και Μαλακοπής, στις Σαράντα Εκκλησιές και τέλος στις 7.30 μ.μ. στα πάρκα της Τριανδρίας.

-- Για το Παραλιακό Μέτωπο Καλαμαριάς: Στις 6.30 μ.μ. στα πάρκα της Κρήνης και στις 7.30 μ.μ. στην πλαζ Αρετσούς. Επίσης, το Σάββατο 6 Ιούνη, στις 11 π.μ. στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς.

-- Για την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων, στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Ευκαρπίας.

-- Για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα, στις 7 μ.μ. στον Λαγκαδά.

-- Για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Πέντε Πύργοι» στα Πιέρια, στις 11 π.μ. στον Πεζόδρομο της Κατερίνης και στις 4 μ.μ. στο χωριό Κάτω Μηλιά.

Στη Δυτική Μακεδονία

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στην Κοζάνη, καθαρισμός του πάρκου «Ξενία» από τις 10 π.μ. Θα ακολουθήσει γλέντι.

-- Στα Γρεβενά, στις 7 μ.μ., περιοδεία στα καταστήματα του κέντρου και την κεντρική πλατεία της πόλης.

-- Στη Φλώρινα, στις 7 μ.μ., εξόρμηση στο κέντρο της πόλης.

-- Στην Καστοριά, στις 6 μ.μ., θα στηθεί τραπεζάκι σε κεντρικό σημείο της πόλης και θα γίνουν εξορμήσεις σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στη Καβάλα, στις 7 μ.μ., πολιτική συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη. Θα μιλήσει ο Βασίλης Καταπόδης, Γραμματέας της ΤΕ Καβάλας.

-- Στη Θάσο, στις 7 μ.μ., παρέμβαση - εκδήλωση για τα ζητήματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και την προστασία του περιβάλλοντος, στον Ταρσανά, στη Σκάλα Ποταμιάς. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στη Δυτική Ελλάδα

Αύριο, Παρασκευή:

-- Αχαΐα: Στις 7 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο Πάτρας, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου και στην αγορά του Αιγίου.

-- Αιτωλοακαρνανία: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και στην αγορά της πόλης.

-- Ηλεία: Στις 11 π.μ. στην αγορά του Πύργου και στην αγορά της Αμαλιάδας.

-- Ζάκυνθος: Στις 10 π.μ. στην περιοχή Βολίμες.

-- Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Στην Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη, στα Χανιά (Πάρκο Ειρήνης), στις 7 μ.μ. η Οργάνωση Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μπορεί αυτός που καταστρέφει το περιβάλλον να το προστατέψει; Ποιος ο ρόλος του Μηχανικού Περιβάλλοντος;», με ομιλητή τον Βάγια Βάγια, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και μηχανικό Περιβάλλοντος.

Αύριο Παρασκευή, η Οργάνωση της ΚΝΕ πραγματοποιεί παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων: Στις 11 π.μ., στο Ηράκλειο (Πάρκο Γεωργιάδη), στις 10.30 π.μ. στα Χανιά (πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου), στις 10 π.μ. στο Ρέθυμνο (Παραλία Περιβολίων). Στο Ηράκλειο στις 8 μ.μ., στο Στέκι της ΚΝΕ (Πλατεία Ελευθερίας), συζήτηση με θέμα: «Τα κέρδη τους καταστρέφουν το περιβάλλον! Μπορούμε να τραβήξουμε άλλο δρόμο! Με αναβαθμισμένο επίπεδο ζωής και προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του λαού!». Θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης αντιπροσωπεία του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στην Τήνο

Αύριο, Παρασκευή, η Οργάνωση Τήνου της ΚΝΕ δίνει αγωνιστικό ραντεβού με ποδήλατα, πικέτες, συνθήματα και πανό στις 7 μ.μ. στο λιμάνι, ενάντια στην καταστροφή του νησιού από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ