Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την Παιδεία! Δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές!», δηλώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή, στην οποία αναλυτικά σημειώνει:

«Μετά την τροπολογία για τις κάμερες μέσα στη σχολική τάξη, ήρθε και η κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Στην "παράταση" της σχολικής χρονιάς, μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση φέρνει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που το βαφτίζει "αναβάθμιση του σχολείου".

Η εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων από την Α' Λυκείου με "πανελλαδικού τύπου" εξετάσεις για κάθε τάξη και τα περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο δεν είναι αναβάθμιση! Είναι ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή του σχολείου σε μια πανάκριβη "εξεταστική αρένα", που όποιος αντέξει, άντεξε! Ο περιορισμός στις μετεγγραφές είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθεια των μαθητών να μορφωθούν, να σπουδάσουν.

Σε μια χρονιά που οι δυσκολίες στην οικογένεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι ακόμα μεγαλύτερες, που θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από τους μήνες της πανδημίας, η κυβέρνηση επιλέγει, κόντρα στην αντίθετη γνώμη σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, να προχωρήσει τις αντιδραστικές αλλαγές, να κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο.

Υπουργοί και κυβερνήσεις αλλάζουν και μονίμως στα συρτάρια τους έχουν τα ίδια σχέδια!

Το σημερινό σχολείο - εξεταστικό κέντρο, που τσακίζει το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, τους κοιτά στην τσέπη και τους γεμίζει άγχος, το έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά η μία μετά την άλλη. Η κοινωνία, που υπερασπίζονται, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος των λίγων και βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γι' αυτό θέλουν οι μαθητές μελλοντικά να είναι φθηνοί και υποταγμένοι εργαζόμενοι. Προσαρμόζουν διαρκώς το περιεχόμενο του σχολείου δίνοντας στους μαθητές σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες. Γι' αυτό και δίνουν όλο και λιγότερα χρήματα στο σχολείο, θεωρούν "κόστος" την ανάγκη για μόρφωση, πολιτισμό, αθλητισμό. Τα κενά του δικού τους εκπαιδευτικού συστήματος φάνηκαν πιο πολύ από ποτέ την περίοδο της πανδημίας!

Ως εδώ! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Οι μαθητές, με τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν νομοσχέδια, να αποσύρουν αντιεκπαιδευτικές διατάξεις, να αποκαλύψουν τα ψέματα με τα οποία κάθε κυβέρνηση "ντύνει" τα σχέδιά της. Γι' αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι, επιλέγουν να περάσουν αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια με κλειστά σχολεία ή σε ειδικές συνθήκες. Δεν θα τους περάσει! Σε κάθε σχολείο, γειτονιά και πόλη να σημάνει τώρα αγωνιστικός συναγερμός! Τώρα είναι ώρα δράσης για να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια της κυβέρνησης!

  • Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο πανάκριβη εξεταστική αρένα.
  • Να (ξανα)μείνει η Τράπεζα Θεμάτων στα χαρτιά!
  • Να μην μπουν κάμερες στις σχολικές τάξεις!
  • Να μην υπάρξει περιορισμός των μετεγγραφών, νέα εμπόδια στην προσπάθεια των μαθητών να σπουδάσουν.
  • Να δοθούν πίσω τα χρήματα των εκδρομών που ακυρώθηκαν!

Στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας δεν περισσεύει κανείς!

Στους μαθητές αξίζει ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο που να τους μορφώνει ολόπλευρα και να τους δίνει τη γνώση και τις δεξιότητες, που απαιτούνται σήμερα, όποιο επάγγελμα κι αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Αυτό το σχολείο μπορεί να κάνει πράξη μόνο η σοσιαλιστική κοινωνία, για την οποία παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, γιατί έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Σε αυτήν την κοινωνία θα μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς κρίσεις, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά, ρατσισμό.

Για το σύγχρονο σχολείο των αναγκών μας και την κοινωνία που θα το κάνει πράξη, αξίζει να παλέψουμε μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ