Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ
Οι Αμερικανοί ξανάρχονται...

Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας γενικότερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε υλοποίηση των σχετικών συμφωνιών του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ που εγκαινίασαν και συνεχίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως και της πρόσφατης κατάπτυστης συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις.

Οπως είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, ήδη από το Φλεβάρη, τον Οκτώβρη έρχεται στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο τμήμα (δύναμη ενισχυμένου τάγματος, όπως υπολογίζεται) της 101ης Ταξιαρχίας (Combat Aviation Brigade - CAB) της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, για πολύμηνη «συνεκπαίδευση» με τα αντίστοιχα ελληνικά πληρώματα. Εχει στο δολοφονικό «παλμαρέ» της επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο Στεφανοβίκειο αναμένονται αρχές Οκτώβρη περίπου 400 άτομα (χειριστές, τεχνικοί, διαβιβαστές, διοικητικοί, προσωπικό ασφάλειας κ.ά.) που θα παραμείνουν εκεί έως και τα τέλη Μάρτη, δηλαδή για έξι μήνες. Θα αναπτυχθούν επίσης σημαντικός αριθμός επιθετικών ελικοπτέρων «Apache AH-64» αλλά και ελικόπτερα διάσωσης μάχης (Rescue Combat) «Pave Hawk HH-60». Τα πρώτα στελέχη της 101ης CAB αναμένονται στην Ελλάδα από τα μέσα Σεπτέμβρη για να προετοιμάσουν το έδαφος έλευσης του κύριου όγκου της ταξιαρχίας.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο, μέσα στο εξάμηνο, να καταφτάσουν στην Ελλάδα και στελέχη Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αντίστοιχες ελληνικές δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι, σε προηγούμενη φάση, είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή τμήματα της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού, για κοινές ασκήσεις με προσωπικό της ελληνικής 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, όπως και ότι τους χειμώνες 2018 - '19 και 2019 - '20 είχαν αναπτυχθεί στο Στεφανοβίκειο τμήματα των 4ης και 3ης CAB αντίστοιχα πραγματοποιώντας και συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, σε σταθερό πολεμικό ορμητήριο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια έχει μετατραπεί η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, που, ως γνωστόν, με βάση την ανανεωμένη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί τη βάση εφόρμησης για τα αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και άλλα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τους επόμενους μήνες να εγκαταστήσει στη βάση και τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Heron», την απόκτηση των οποίων ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, με τα αεροσκάφη αυτά να αξιοποιούνται επίσης για τις αμερικανοΝΑΤΟικές «προτεραιότητες» και σχέδια στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ