Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολύμορφη δραστηριότητα για τους μαθητές από την ΚΝΕ

«Αλλαξε τον κόσμο! Το έχει ανάγκη!». Με αυτό το σύνθημα αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα, στις γειτονιές της Αττικής και σε όλη τη χώρα, πλούσια σειρά δραστηριοτήτων της ΚΝΕ για τους μαθητές.

Οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στήνουν τα δικά τους «περίπτερα» με πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οργανώνουν συναντήσεις και ανταλλάσσουν ιδέες και γνώμες για το πού, πότε και με ποιον τρόπο θα αναπτύξουν δραστηριότητες, παιχνίδια, εκδηλώσεις, εκδρομές, δημιουργώντας ένα πλατύ βήμα έκφρασης του μαθητικού προβληματισμού και της ανάγκης αγωνιστικής διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούνται σήμερα οι νέοι.

Διότι, όπως λέει η ΚΝΕ, «στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας δεν περισσεύει κανείς!». Καλεί λοιπόν κάθε μαθητή σήμερα να μην αφήσει ούτε λεπτό να πάει χαμένο, όταν μπορεί να κάνει ένα βήμα στην πάλη για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, να μπει στη μάχη για όσα μας ανήκουν και μας τα στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, να γνωρίσει και να δυναμώσει την ΚΝΕ, την επαναστατική Οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ.

Σε αυτό το πνεύμα έχει εξαγγελθεί ήδη από τη Μαθητική και την Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ πανελλαδικός διαγωνισμός μαθητικής δημιουργίας. Τα έργα των μαθητών που θα συμμετάσχουν θα παρουσιαστούν στις μαθητικές δραστηριότητες της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση με αυτά στο Στέκι Πολιτισμού και Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα. Οι μαθητές μπορούν, με όποια μορφή θέλουν (μουσική, χορό, ζωγραφική, λογοτεχνία, σκίτσα, γκράφιτι, βίντεο, φωτογραφία, θέατρο κ.ά.), να εκφράσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Τις επόμενες μέρες

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ οργανώνει δραστηριότητα για μαθητές αύριο Πέμπτη, στις 19.00 στο κηποθέατρο Αλκαζάρ, που περιλαμβάνει escape room, προβολή power point και συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, γκράφιτι.

Εscape room για το περιβάλλον οργανώνουν: Αύριο Πέμπτη η Μαθητική ΟΒ Νάουσας, στις 19.00 στο πάρκο Νάουσας. Την Παρασκευή 5 Ιούνη η Μαθητική ΟΒ Γιαννιτσών, στις 19.00 στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών. Το Σάββατο 6 Ιούνη η Μαθητική ΟΒ Βέροιας, στις 19.00 στην πλατεία Ελιάς. Την Κυριακή 7 Ιούνη η Μαθητική ΟΒ Κατερίνης, στις 18.00 στο πάρκο Κατερίνης.

Οι Μαθητικές Οργανώσεις Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διήμερο δράσης: Την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 18.00, πολυδραστηριότητα από τον Λευκό Πύργο έως τη Νέα Παραλία και το Σάββατο 6 Ιούνη, στις 11.00, καθαρισμό της Παραλίας Νέας Κρήνης.

Στη Λευκάδα η Μαθητική Οργάνωση, επίσης την Παρασκευή 5 Ιούνη, θα στήσει τραπέζι ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία και στην Παραλία με θέμα το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ενώ το Σάββατο 6 Ιούνη πραγματοποιεί εκδρομή στις 19.00 στους καταρράκτες του Νυδρίου (δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6981208749, 18.00 - 20.00).

Στην Κέρκυρα, την Κυριακή 7 Ιούνη στις 11.00 οργανώνεται εκδρομή στην παραλία του Ισσου με μπάνιο, περίπατο στο κεδρόδασος και τη λίμνη, παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ