Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ
Στήριξη και αλληλεγγύη στο λαό των ΗΠΑ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της στο λαό των ΗΠΑ που διαδηλώνει μαζικά τις τελευταίες μέρες ενάντια στην καταστολή, στη βία και τη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σημειώνει επίσης την κατάσταση σήμερα στις ΗΠΑ με τη φτώχεια, τις ανισότητες, το ρατσισμό και, από την άλλη, τους πολέμους, τις επεμβάσεις, την καταστολή. Καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την υποκριτική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. «Από τη μια, δεν παύουν στιγμή να επιχαίρουν για το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ (...) Από την άλλη, για όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ τηρούν προκλητική σιγή ιχθύος», αναφέρει.

Καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ «δείχνουν πως οι λαοί δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας λέξη. Αναδεικνύουν πως οι λαοί είμαστε παντοδύναμοι και μέσα από την οργανωμένη πάλη μας μπορούμε να "ανασάνουμε", να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, του ρατσισμού, της καταστολής, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων».

Με ανακοίνωσή της και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την αμερικανική κυβέρνηση για το όργιο καταστολής σε βάρος των χιλιάδων λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν, αλλά και τις δολοφονίες που διαπράττουν στη χώρα αυτή οι δυνάμεις καταστολής.

«Ο ξεσηκωμός της νεολαίας και των εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών, ανέργων, κακοπληρωμένων και ανασφάλιστων ασφαλώς έχει να κάνει και με τα τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα δεκάδες εκατομμύρια της εργατικής τάξης που βρίσκονται στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια, αλλά και των φτωχομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών άγριας εκμετάλλευσης του λαού και ενίσχυσης των μονοπωλίων με τρισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ