Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέχισαν τις κινητοποιήσεις

Στις 13 Ιούνη το νέο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία
Με κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, παράλληλα με τις προετοιμασίες τους για το συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων και μέλη της διοίκησης των Σωματείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφέρειας, απαιτώντας συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε. Τελικά συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλ. Σανίδα. Στη σύντομη συνομιλία τους κατήγγειλαν την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την περιφερειακή αρχή στον αγώνα τους για απόσυρση του νόμου της ειδικής εκκαθάρισης. Η ΛΑΡΚΟ, τόνισαν, αποτελεί «πηγή ζωής» για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στη διάλυσή της, κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες για ένα μεγάλο τμήμα του λαού της περιοχής.

«Μας πετσόκοψαν μισθούς και δικαιώματα, μας συκοφαντούν ότι είμαστε "βολεψάκηδες" και "καλοπληρωμένοι", αν και όλοι εδώ γνωρίζετε ποιες είναι οι αμοιβές μας και κάτω από ποιες συνθήκες εργαζόμαστε. Εφτασαν τη ΛΑΡΚΟ σε οριακό σημείο και έχουν βάλει σκοπό να την διαλύσουν, και εσείς δεν έχετε βγάλει ούτε ένα δελτίο Τύπου για να μας στηρίξετε», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης.«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», τόνισε, «όχι μόνο για την απόσυρση του νόμου της ειδικής εκκαθάρισης, αλλά και για τη χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ - την ίδια ώρα που δισεκατομμύρια δίνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί παραπέρα προς όφελος του λαού. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις επιδιώξεις της ΕΕ, τα κάθε είδους πρόστιμα που θέλει να φορτώσει στη ΛΑΡΚΟ τα οποία θα τα διαγράψει αν πουληθεί. Παλεύουμε ενάντια στα "κοράκια" μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν "να βάλουν χέρι" στον ορυκτό πλούτο της χώρας, χωρίς να ενδιαφέρονται για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο εργοστάσιο και τα μεταλλεία οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι».

«Ο περιφερειάρχης γνωρίζει το πρόβλημα και μας είχε πει ότι θα πάρει πρωτοβουλίες. Μας υποτιμάτε. Η πολιτική της Περιφέρειας είναι κατά των εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και συνδικάτων της περιοχής, δίνοντας συνέχεια στην αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Τη στήριξη στον αγώνα τους εκφράζει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Στερεάς, με τους Κώστα Μπασδέκη και Τάσο Χρονά, περιφερειακοί σύμβουλοι παρατάξεων της μειοψηφίας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Λαμιέων. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο Τάσος Χρονάς τόνισε: «Ο νόμος για την ειδική εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που θα πρέπει να αποσυρθεί, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται χρόνια σε βάρος της εταιρείας και των εργαζομένων. Εχει ταξικό πρόσημο. Και οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πρέπει να αναρωτηθούν για το πώς ψηφίστηκε ο νόμος, για το πώς έφτασε η ΛΑΡΚΟ σε αυτό, από την στιγμή που όλοι τάχα τους στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ