Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι σε εταιρείες ερευνών και δημοσκοπήσεων, μετά από κάλεσμα της αντίστοιχης Επιτροπής του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να τους χορηγηθεί το επίδομα ειδικού σκοπού, από το οποίο έχουν αποκλειστεί όσοι εργάζονται με τίτλους κτήσης (προσομοιάζει στις συμβάσεις έργου).

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον γενικό διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου, Κ. Αγραπιδά, έθεσε το ζήτημα, ενώ κατήγγειλε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείται με τίτλους κτήσης και συμβάσεις έργου, ενώ στην πράξη είναι μισθωτοί. Ο γενικός διευθυντής είπε ότι θα απαντήσει εντός της βδομάδας για το επίδομα ειδικού σκοπού, ενώ παραδέχθηκε ότι πίσω από τις προαναφερόμενες μορφές απασχόλησης υποκρύπτεται μισθωτή εργασία, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για κάτι.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει σύσκεψη των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση τους για να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς απασχόλησής τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ