Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Απορρίφθηκε η πρόταση του προεδρείου για άμεση προκήρυξη εκλογών

Απερρίφθη στο ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), το περασμένο Σάββατο, η πρόταση του προεδρείου για άμεση προκήρυξη εκλογών. Η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία η οποία «έδειξε» εκλογές στις 15 Ιούλη και διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου, Χριστόφορου Σεβαστίδη.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Στο σημερινό (σ.σ. το περασμένο Σάββατο) ΔΣ έγινε από το προεδρείο μια τελευταία απόπειρα εξομάλυνσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ενωση, προκειμένου να αποφασισθεί η διεξαγωγή εκλογών. Αφού ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στην οποία το 92% των ψηφισάντων ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών ως τις 15/7, στη συνέχεια πρότεινε να ληφθεί έστω και σήμερα συναινετικά απόφαση για την προκήρυξη αρχαιρεσιών είτε εντός του Ιουλίου είτε σε οιαδήποτε τυχόν άλλη ημερομηνία που θα προτείνει οιοδήποτε μέλος. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή για σύσκεψη τα μέλη κ.κ. Σαλάτας, Λυμπερόπουλος, Στενιώτη, Κώνστα, Βεργώνης, Βουλγαρίδης, Φούκας και Κομπολίτης επέστρεψαν και δήλωσαν ότι αρνούνται την πρόταση για συναινετική προκήρυξη εκλογών και επιμένουν στην απόφασή τους για προσφυγή σε ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ αγνόησε το αίτημα εκατοντάδων συναδέλφων για διεξαγωγή εκλογών και αποφάσισε να οδηγήσει την Ενωση στην πρωτόγνωρη για την ιστορία της διαδικασία του ορισμού προσωρινής διοίκησης, παρά την προσπάθειά μας, έστω και την ύστατη στιγμή, να υπάρξει συμβιβαστική λύση και να λήξει η εσωστρέφεια. Τους αφήνουμε πια στην κρίση των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ