Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η απόφαση της δημοτικής αρχής της Αθήνας υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας

Δήλωση της Βούλας Παναγή, δημοτικής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σχολιάζοντας την απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου Αθηναίων, αλλά και τη στάση των άλλων παρατάξεων, η Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισημαίνει:

«Η δημοτική αρχή με την απόφασή της να διευρύνει τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών, καθιερώνοντας τη σαββατιάτικη λειτουργία τους, αδιαφορεί για την αντίδραση των εργαζομένων του κλάδου, παίρνει θέση υπέρ μερίδας επιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι επιδιώκουν χρόνια αυτήν την εξέλιξη.

Πρόκειται ξεκάθαρα για παρέμβαση τροποποίησης των όρων της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, που ορίζει 5ήμερη - 8ωρη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η συγκεκριμένη απόφαση συμβάλλει στην εντατικοποίηση της εργασίας, με δικαιολογία την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Δεν φταίει όμως το 8ωρο και 5ήμερο για τις ελλείψεις στα φάρμακα και γενικά στο φαρμακευτικό υλικό, αλλά ο ίδιος ο τρόπος παραγωγής και διάθεσης του φαρμάκου, που καθορίζεται όχι από τις ανάγκες του πληθυσμού, αλλά από την επιδίωξη του μέγιστου κέρδους από την κάθε φαρμακευτική επιχείρηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν περιορίζεται στα όρια του δήμου της Αθήνας, αξιοποιείται ήδη ως μοχλός πίεσης και σε άλλους δήμους πανελλαδικά.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο της Αθήνας στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας τους ταυτόχρονα να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης συνολικά, της δημοτικής αρχής της Αθήνας αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων που δεν ανέφεραν ούτε μια λέξη και τις δύο φορές που ανοίξαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ