Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας, δράσεις ενημέρωσης, συναυλίες και άλλες πρωτοβουλίες παίρνουν σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα ενόψει της 5ης Ιούνη, Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος. Από τη Δυτική Αττική και το Θριάσιο, που ζει δεκαετίες τώρα σε έναν «θάλαμο αερίων» λόγω των χωματερών που επεκτείνονται και της άναρχης βιομηχανικής δραστηριότητας, μέχρι τον Βόλο, που οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν το δηλητήριο των καύσιμων σκουπιδιών. Και από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου σχεδιάζεται κι εκεί καύση απορριμμάτων, με τα ρυπογόνα αποτελέσματα να προστίθενται στη δυσοσμία από τη δραστηριότητα των ΕΛΠΕ, μέχρι τις εργατογειτονιές του Πειραιά, που ζουν με σφοδρότητα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα από την επιχειρηματική δράση μονοπωλιακών κολοσσών. Επίσης, από τα βουνά των Αγράφων στη Θεσσαλία, μέχρι εκείνα των νησιών του κεντρικού Αιγαίου και των υψωμάτων της Ανατολικής Αττικής, πάνω από τη λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», όπου επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν Αιολικά Πάρκα καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο και απολαμβάνοντας κέρδη από την «απελευθέρωση της Ενέργειας», η οποία θα φορτωθεί στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Κάθε περιοχή κι ένας λαϊκός αγώνας που είναι σε εξέλιξη, με σημαντικό στοιχείο το συντονισμό δεκάδων σωματείων και άλλων μαζικών φορέων που δίνουν τη μάχη ενάντια στα «πράσινα» επιχειρηματικά σχέδια, αποκαλύπτοντας την υποκρισία κυβερνήσεων και ΕΕ για τη λεγόμενη «προστασία του περιβάλλοντος». Μια αναμέτρηση με την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, η οποία κλιμακώνεται μετά την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου από τη ΝΔ, με τη σιωπηρή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου άλλωστε τα περισσότερα άρθρα ήταν κληρονομιά.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αυτό το πανόραμα των κινητοποιήσεων που οργανώνονται και τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων, μέσα από δηλώσεις εργαζομένων που πρωτοστατούν σε αυτήν την πάλη καθώς και ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ