Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο

Τις απανωτές απολύσεις που κάνει η εργοδοσία στον όμιλο «Σελόντα Ιχθυοκαλλιέργειες» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

Οπως αναφέρει το Συνδικάτο, η εργοδοσία έχει κάνει δύο απολύσεις τις τελευταίες μέρες στις εγκαταστάσεις της Ν. Επιδαύρου, «απολύει όποιον τόλμησε να διεκδικήσει έστω και το ελάχιστο», με στόχο «να απαλλαγεί από ενοχλητικές φωνές» και «να αντικαταστήσει παλιότερους και πιο ακριβούς εργαζόμενους με φθηνούς εργολαβικούς».

«Οι συγκεκριμένες ενέργειες της εργοδοσίας ξεσκεπάζουν και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης, που μίλησε για δήθεν προστασία των εργαζομένων και δήθεν απαγόρευση των απολύσεων», επισημαίνει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν δισταγμούς και ταλαντεύσεις, να απαντήσουν «με οργάνωση και μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας» και να διεκδικήσουν: Ακύρωση των απολύσεων, κατάργηση των ΠΝΠ, υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή κ.ά.

Την ίδια στιγμή, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Βοιωτίας καταγγέλλει τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την «General Mills Ελλάς ΑΕ», που έγιναν τη Δευτέρα 25/5, απαιτώντας την άμεση ανάκλησή τους αλλά και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Την ώρα που η παραγωγή συνεχώς ανεβαίνει, το ίδιο και η εντατικοποίηση, αντί να γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις η εταιρεία προχωρά στην απόλυση έμπειρου δυναμικού, που με τα δικά της λεγόμενα κράταγαν ολόκληρες βάρδιες. Φάνηκε για ακόμη μια φορά πόσο ψεύτικο είναι το ειδυλλιακό περιβάλλον εργασίας που θέλει να παρουσιάσει η εταιρεία. Πριν λίγες μέρες ήμασταν "όλοι μαζί, ενωμένοι απέναντι στην πανδημία", για να υπηρετηθούν η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα ακόμα και μέσα σε εκείνες τις συνθήκες. Ιδιος είναι ο σκοπός και τώρα, μόνο που αυτήν τη φορά υπηρετείται με απολύσεις».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας να βγάλουν συμπεράσματα. «Οι πολυεθνικές εταιρείες δεν έχουν ευαισθησίες, δεν αναγνωρίζουν χρόνια και προσφορά, ιδρώτα και αίμα. Αναγνωρίζουν αριθμούς και κυρίως κέρδη», επισημαίνει. «Ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, πρώτα και κύρια να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το δικαίωμα στη ζωή, είναι ο δρόμος της οργάνωσης, της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση των εργαζομένων η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία(2023-07-07 00:00:00.0)
Νέα απεργία ενάντια στις απολύσεις(2020-10-02 00:00:00.0)
«Μεταμνημονιακές» απολύσεις σε μια σειρά χώρους(2018-12-20 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας απεργοί και σωματεία(2015-12-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-06-04 00:00:00.0)
Ανάκληση της απόλυσης στα Χανιά(2008-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ