Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πανελλαδικός διαγωνισμός μαθητικής δημιουργίας

Με σύνθημα εμπνευσμένο από τον στίχο του Μπ. Μπρεχτ «Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη!», η Μαθητική και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ προκηρύσσουν Πανελλαδικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας. Με σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνονται στους μαθητές σημειώνοντας:

«Παίζεις μουσική; Χορεύεις; Ζωγραφίζεις; Γράφεις; Σκιτσάρεις; Φτιάχνεις βίντεο ή ταινίες μικρού μήκους; Ασχολείσαι με τη φωτογραφία, το θέατρο, την ποίηση, την λογοτεχνία; Κάνεις γκράφιτι;

Μέσα στην καραντίνα λόγω της πανδημίας ένιωσες την ανάγκη για δημιουργία; Θες να εκφράσεις μέσα από τα έργα και τις δημιουργίες σου τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σου για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τα όνειρα και τις προσδοκίες σου για έναν καλύτερο κόσμο;

Η ΚΝΕ σού δίνει το βήμα!

Πάρε μέρος τον μήνα Ιούνη στις μαθητικές δραστηριότητες της ΚΝΕ σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό! Παρουσίασε τις δημιουργίες που έφτιαξες όλο αυτό το διάστημα, φτιάξε νέες! Γνώρισε έργα άλλων μαθητικών ομάδων ή μαθητών.

Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε μαθητής, ατομικά ή ομαδικά, δημιουργώντας έργα με όποια μορφή θέλει, με την έμπνευση που του δίνει το σύνθημα των μαθητικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ "Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη!Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός! Μοναδικό φάρμακο η ανατροπή του!".

Τα έργα από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν στις μαθητικές δραστηριότητες της ΚΝΕ ανά τη χώρα, ενώ τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση με αυτά στο Στέκι Πολιτισμού και Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές δίνονται μέσω των κατά τόπους Οργανώσεων της ΚΝΕ, καθώς και στο email diagonismos@kne.gr.

Τα σκίτσα, τα γκράφιτι, τα πινέλα, οι στίχοι και οι νότες μας είναι και αυτά όπλα στα χέρια μας για να αλλάξουμε τον κόσμο»!

Το επόμενο διάστημα, η ΚΝΕ θα ανακοινώσει τόσο την κριτική επιτροπή όσο και τα βραβεία για τα καλύτερα μαθητικά έργα του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ